Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

Āboltiņa: Rīgā valda vienas personas kults

Rīgā valda vienas personas kults, kurš mēģina atšķelt Rīgu no pārējās Latvijas un apšaubīt latviešu valodu kā valsts pamatu, trešdien partijas Vienotība ideju forumā pauda Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Kā ziņots, trešdien ideju forumā tiek prezentēts Vienotības redzējums par Rīgas nākotni un iezīmētas vēlēšanu programmas vadlīnijas.

Āboltiņa atzina, ka Rīgas vēlēšanas ir viens no lielākajiem izaicinājumiem Vienotībai, tomēr viņa uzskata - ja partija saņēma lielu atbalstu Saeimas vēlēšanās un spēj veiksmīgi vadīt valsti, to ir iespējams panākt arī Rīgā.

"Startējot Rīgā, jārunā ne tikai par praktiskām lietām - transportu, pilsētas tīrību, kultūru, mazākumtautībām, dziesmu svētkiem, Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014.gadā -, bet tikpat svarīgi ir runāt par vērtībām, kas vieno telpu un visu sabiedrību. Lai kādi praktiskie risinājumi tiktu piedāvāti, cilvēks dzīvo arī no pārliecības, ka situācija būs stabila, droša un aizsargāta arī rīt un parīt. Tas mums jāpiedāvā rīdziniekiem," uzsvēra Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka Vienotība nav partija, kas pēc vēlēšanām varēs sūdzēties vai taisnoties, ka tai nebija pietiekamas pārstāvniecības, varas, laika vai cilvēku, lai uzvarētu vēlēšanās un sasniegtu nospraustos mērķus.
Kā ziņots, Vienotība kā savu mēra kandidātu Rīgas mēra amatam virza Sarmīti Ēlerti. Pēc viņas domām, vislielākais izaicinājums Vienotībai nākamajā gadā būs pārliecināt, ka iespējama labāka Rīga, jo patlaban tā ir neizmantoto iespēju pilsēta.

Rīgas potenciāls ļauj tai būt gudras ražošanas pilsētai, ne tikai tirgošanās centram, uzskata politiķe. Viņa piebilst, ka patlaban Rīga nestrādā pie investīciju piesaistes, tai nav inovāciju atbalsta politikas, radošo industriju inkubatora. Tāpat Rīga neesot uzņēmusies atbildību ne par vienu nacionālā līmeņa kultūras iestādi.

"Rīga nav pelnījusi būt pēcpadomijas oligarhu izklaižu un pelēku darījumu centru. Rīgai jākļūst par jauno Ziemeļu zvaigzni," iepriekš partijas kongresā pauda Ēlerte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē