Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Asociācija: Kempingu pakalpojumu cenas šogad Latvijā varētu saglabāties iepriekšējā gada līmenī

Kempingu pakalpojumu cenas šogad Latvijā varētu saglabāties iepriekšējā gada līmenī, aģentūrai LETA prognozēja Latvijas Kempingu asociācijas valdes priekšsēdētāja Linda Bēce.

Viņa pastāstīja, ka, vērojot tendences tūrisma izstādēs Eiropā, vidēji kempingu pakalpojumu cenas šogad saglabājas iepriekšējā gada līmenī, kas tā varētu būt arī Latvijā.

Vienlaikus Latvijas kempingu pakalpojumu cenas ir atkarīgas no dažādiem valdības politiskiem lēmumiem, tostarp izmaiņām nodokļu politikā, ko ir grūti paredzētu un kuru ietekmē kempingu pakalpojumu cenas varētu palielināties. "Ja pēkšņi palielina pievienotās vērtības nodokli (PVN), minimālās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas vai valsts pieņem vēl kādus uzņēmējiem nelabvēlīgus lēmumus, mainīsies arī pakalpojumu cena. Tas ir nenovēršams process, tas ir ļoti savstarpēji saistīts," sacīja Bēce.

Viņa piebilda, ka Latvijas kempingu pakalpojumu sniedzēji dzīvo neziņā par to, vai un kādas nodokļu izmaiņas sekos, jo valstī nav stabilitātes nodokļu politikā. "Trakākais, ka mēs nekad nezinām, kas sekos rīt. Valstī nav stabilitāte attiecībā uz nodokļu politiku. Tas ir pilnīgi visās sfērās ne tikai tūrismā. Lēmumu, ko pieņem valstsvīri nav pārdomāti, bet spontāni. Ir vāja sadarbība ar nozari, nozares speciālistiem likumu pieņemšanā un izstrādē," pauda Bēce, paužot cerību, ka valstī netiks ieviestas minimālās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Tāpat Latvijā būtu jāpiemēro samazinātas PVN likmes pārtikā un ēdināšanas sektorā. "Mums ir ļoti grūti konkurēt ar Igauniju, Lietuvu un Eiropas tirgu kopumā, jo citās Eiropas valstīs nav PVN vai tas ir samazināts. Ja cilvēks atbrauc uz mūsu zemi un viņam pusdienas, vakariņas vai iepirkumu maisiņš veikalā izmaksā tikpat vai vairāk nekā viņa dzimtenē, viņš jūtas vīlies. Patiesībā, mūsu zeme ir lētāka, mums ir stipri zemākas algas. Neproporcionālie nodokļi bremzē ekonomikas attīstību valstī," pauda Bēce.

Latvijas Kempingu asociācijas mērķis ir profesionālo interešu aizstāvībai apvienot kempingu īpašniekus un sekmēt kempingu attīstību Latvijā.

Latvijas Kempingu asociācijā, kuru veido tūrisma uzņēmēji, ir 40 biedru.

Top komentāri

Gods melot Rīgā
G
Tas ir "Saskaņas" nopelns,ka bomži par saviem "kempingiem"vispār nemaksā ne centu !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vāja, bet nekrīt. Kāpēc?

Nule Evikas Siliņas valdībai apritēja pirmais gads, un jāatzīst, reti kad citkārt diametrāli pretējos uzskatos esoši sabiedriskā viedokļa toņa noteicēji bijuši tik vienprātīgi savos kritiskajos vērt...

Ietekme globālā mērogā

Nedēļas pirmajā pusē Libānā divas dienas pēc kārtas tika piedzīvotas sprādzienu sērijas – otrdien eksplodēja vairāki tūkstoši peidžeru, bet dienu vēlāk – simtiem rāciju, ko saziņai izmantoja vietē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē