Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Belte: Jājautā krievvalodīgajai auditorijai, vai TV5 slēgšana ir zaudējums

Vai TV5 slēgšana ir zaudējums, jājautā krievvalodīgajai auditorijai, jo, ja nav pieprasījuma, šāda veida kanāli nav dzīvotspējīgi, komentējot _MTG TV Latvia _paziņojumu no 31.marta pārtraukt kanāla TV5 darbību, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

Kā sacīja Belte, līdz ar TV5 slēgšanu Krievijas kanāli varētu iegūt papildu auditoriju un tas varētu notikt diezgan drīz pēc kanāla slēgšanas.

"Runājot par vietējā satura ražošanu un lokālu saturu krievu valodā, man šķiet, tas ir liels zaudējums Latvijai. Bet, vai tas ir zaudējums, lielā mērā būtu jāvaicā tieši krievvalodīgajai auditorijai, jo, ja nav pieprasījuma pēc tā, tad acīmredzot šāda veida kanāli īsti dzīvot nevar," norādīja Belte. "Kopumā esmu ne visai priecīgs par šīm izmaiņām no kopējā mediju attīstības viedokļa."

"No profesionālā viedokļa šķiet, ka lielākais zaudējums ir šie krievu tautības žurnālisti, kas prot un var kaut ko paveikt satura jomā krievu valodā un, ja šie cilvēki neatradīs atbilstošu darbu, zaudēsim labu profesionāļu komandu," piebilda Belte.

Taujāts, ko šajā situācija darīs LTV, Belte sacīja: "Domāsim, kādā veidā TV5 auditoriju uzrunāt ar LTV7 krievu valodas produktiem, un domāsim, kā pamainīt izvietojumu LTV7 kanālā, lai vairāk piekļūtu TV5 auditorijai un viņu ieradumiem, skatoties tieši TV5."

"Diemžēl saskaņā ar likumdošanu nevaram palielināt apraides apjomu krievu valodā, jo esam limitēti un jau pašlaik raidām tuvu augšējai robežai," pauda Belte.

Kā ziņots, finansiālu apsvērumu dēļ MTG TV Latvia pieņēmusi lēmumu 31.martā pārtraukt kanāla TV5 darbību.

Kā vēsta uzņēmumā, TV5 līdz šim bija viens no nedaudzajiem televīzijas kanāliem Latvijā, kas veidoja informatīvo saturu krievu valodā, taču krievu valodā raidošo kanālu tirgus ir ļoti piesātināts un Latvijā ražota satura izmaksas ir augstas, tāpēc, konkurējot ar retranslēto televīzijas saturu un nesaņemot nekādu atbalstu nacionālā satura veidošanai krievu valodā, TV5 jau ilgāku laiku strādā ar ievērojamiem zaudējumiem.

"Lai mazinātu AS Latvijas Neatkarīgā televīzija zaudējumus, šis lēmums bija jāpieņem," sacīja MTG TV Latvia vadītāja Baiba Zūzena.

AS Latvijas Neatkarīgā televīzija, kam pieder kanāli LNT, TV5 un Kanāls 2, strādā ar zaudējumiem kopš 2009.gada.

2013.gadā uzņēmums apgrozīja 8,167 miljonus eiro, bet strādāja ar 2,745 miljonu eiro zaudējumiem. 2014.gadā uzņēmums apgrozīja 8,478 miljonus eiro, bet sasniedza 1,701 miljona eiro zaudējumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē