Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Brodiņš: Atalgojumam jābūt konkurētspējīgam

Atalgojuma līmenim valsts sektorā jābūt konkurētspējīgam ar privāto sektoru, sacīja interneta personāla atlases uzņēmuma _Cv Online _Biznesa attīstības vadītājs Aivis Brodiņš, atbildot uz jautājumu, vai lielo valsts uzņēmumu vadītājiem jāsaņem alga virs 5 000 latu.

"Ja par absolūtajiem cipariem, tad jāskatās - kāds uzņēmums un kādi ir finanšu rezultāti. Jāņem vērā, cik liels ir uzņēmums, darba apjoms un cik liela ir atbildība," sacīja A.Brodiņš. Viņš norādīja, ka VAS Latvijas Dzelzceļš gadījumā - algas apmērs ir "pietiekoši atbilstošs tam amatam".

"Es nezinu, kādi ir šī uzņēmuma finanšu rezultāti, bet nav normāli, ka premjeram ir lielākā alga," uzsvēra A.Brodiņš, vienlaikus piebilstot, - ja ir slikti finanšu rezultāti, tādam jābūt arī izpildes novērtējumam.

Jautāts, vai mazāks atalgojums radītu riskus, ka profesionāļi aizietu strādāt privātā sektorā par lielāku algu, A.Brodiņš atzina, ka tā var būt. "Jautājums - vai iespējams noturēt profesionāļus un vai iespējams piesaistīt jaunus. Gan pērn, gan šogad tas ir personāla motivēšanas jautājums. Darba vietu vakances paliek vairāk un notiek aktīva cīņa par nozares profesionāļiem. Tajos uzņēmumos, kuros piekopj konservatīvu algu sistēmu, notiks rotācija," skaidroja A.Brodiņš.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē