Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Bundžu Jānis: Vajag sarīkot zaķu loteriju

Par to pāragri runāt. Jautājums nekorekts. Tā ir ierobežotas pieejamības informācija. Galējā variantā - kas jums par daļu!? Šīs frāzes ir visīstākās sarkanās lupatas žurnālistiem. Nav ko brīnīties, ka pēc tam nonāk nemīluļu rindās. Gluži citādi rīkojas augsti profesionāli runas meistari. Kā galvaspilsētas Satiksmes pasaku teicējs Zaķis, piemēram.

Vakarrīt, klausoties minētā kunga interviju Latvijas Radio, varēja gūt optimismu un jautrību visai dienai. Nekādu nievu vai vīzdegunību.

- Tas ir labs jautājums. Es saprotu tos cilvēkus. Man ar` būtu mieles…un līdzīgi piekrītoši saucieni ar atvainošanos vēl pa vidu.

Zaķa kungam, protams, darba pilna mute. Padomājiet paši - viens tarifs rīdziniekiem, viens nerīdziniekiem, vēl pa vienam, pērkot vai nepērkot pie vadītāja, vēl pārītis mikriņos...tas tikai tā, ko uz ātro var saskaitīt.

Vēl arī - dažādi Jaungada pārsteigumi. Kas tur tajos zemās grīdas tramvajos par nebūšanām gada sākumā - jautā jautātājs. Atbilde kā sabiedrisko attiecību paraugdemonstrējums - jā, te nu kļūda godīgi jāatzīst (brīžiem gan jūk zemās grīdas tramvajs ar zemās grīdas biļetēm). Katrs, kurš jūtas apdalīts, var nākt ar to nepareizo biļeti, iesniegumu, pasi, veselības izziņu un validolu pie mums. Ja viss būs pareizi, noteikti tos 60 centus izsniegsim.

Vai tad nevarēja to lietu elektroniski nokārtot? Nu…nu…nu. Te Zaķa kungs mazliet sastomās, bet tikai mazliet. Jo fiksi metas skaidrot, ka pie vadītāja biļetes dārgākas, jo vadītāju nedrīkst traucēt. Tātad nedrīkst, bet ja dikti vajag, tad drīkst.

Par tiem mikroautobusiem. Nu, var saprast, bet, redziet, tie jau nav mūsu mikriņi, viņiem ar` jādzīvo…bet mēs izdomājām, ka ar mikriņa biļeti lielajā busā ar` var braukt, ja tas pienāk pirmais. Nu, tos 10 centus gan nekompensēs. Te vajadzēja elastīgāk - jebkurš var nākt pie mums (ar jau iepriekš minētiem dokumentiem un sirdsdrapēm), laipni izskatīsim un tos centus izsniegsim.

Esot dzirdēts, ka dažs šoferītis mikrobusā biļetes negribot dot? - Nu tā ir kauna lieta! Bet mēs jau…bla, bla, bla…mēs tik kontrolējam, vai pa pareizo maršrutu brauc un tā…Nu, tad kontrolējiet, vai biļetes dod. - Kā tad, jākontrolē ir…

Satiksmes departamenta priekšnieks Petera kungs esot solījis radikālas metodes pret tiem "slīpajiem" pārvadātājiem? - Jā, esmu dzirdējis. Ziniet, man liekas, tas tagad ir kaut kur Saeimā…bet mēs jau tikai strādnieciņi.

Kopumā pieredzējušais Zaķa kungs caur jautājumiem izmanevrē gluži labi. Bet, kurš nes, tam krauj. Būs jāgudro atkal jaunas attaisnojumu pērles. Gan jau Satiksmes karuselī parādīsies vēl kādi zirdziņi. Dažas prognozes.

Mēs redzam, ka nav kārtības taksometru lietās. Arī velosipēdu daudz, dažādi un nekontrolējami. Pirmajā gadījumā taisām apakšsabiedrību Rīgas kleperis ar atlaižu kartēm rīdziniekiem un klausīgajiem, otrajā - nosakām, ka galvaspilsētā var pārvietoties tikai ar galvaspilsētas riteņiem, kuri pirmās trīs dienas būs pieejami satiksmes pieturās. Savējos varēs atstāt pie pilsētas žoga, ko drīzumā sāks uzstādīt meitas uzņēmums Rīgas aploks.

Un īpašais piedāvājums - zaķu loterija. Lai ievērotu humānisma principu, visi noķertie zaķi drīkstēs piedalīties loterijā, kur laimētājs iegūst Rīgas karti un mazu plakātiņu - "Mēs par Nilu!". Lai viss noritētu likumīgi, tiks izveidots zaķu reģistrs, kura uzturēšanai pašlaik meklējot pietiekami uzticamus un runāt protošus entuziastus.

Nesen bija mēģinājums izteikt neuzticību Rīgas mēram. Nesanāca. Runājot Zaķa kunga vārdiem - es saprotu tos cilvēkus. Tomēr - atslābsim.

PAREIZAIS VIEDOKLIS. Lietas vienkārši notiek dabiskā veidā. Un arī iznākums būs dabisks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība – aktualitāte Eiropā

Aizvadītajā nedēļā Strasbūrā noritēja Eiropas Parlamenta (EP) pirmā šī rudens sesija, un līdz ar to darbu ar pilnu jaudu ir sācis jūnijā ievēlētais EP sastāvs.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē