Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Dombrovskis: Liekas, ka sliktākais ir aiz muguras

Izskatās, ka sliktākais ir aiz muguras. "Šī gada pirmajā ceturksnī bijām visātrāk augoša Eiropas ekonomika. Tas, kopā ar efektīvu cīņu pret ēnu ekonomiku, mums deva papildus ienākumus budžetā," telefonintervijā Čehijas laikrakstam Hospodarské noviny (HN) atzinis premjers Valdis Dombrovskis.

Intervijā V.Dombrovskis atzīst: "Mēs Eiropā veicām vislielākos taupīšanas pasākumus un izdevumu samazinājumu. Tā rezultāts bija arī augstākais PVN un fizisko personu ienākuma nodoklis Baltijā. Lai mēs pievilinātu investīcijas, mums vajag būt līdzīgiem kaimiņiem. Mēs pazeminām PVN uz 21 procentu un ienākuma nodoklis trīs gadu laikā tiks mazināts no 25 uz 20 procentiem".

Premjers arī norāda, ka Latvija ar Starptautisko Valūtas fondu ir vienojusies, ka nākamajā gadā budžeta deficīts būs 2,5 procenti, "bet jau tagad izskatās, ka sasniegsim 2,1 procentu".

Intervijā Čehijas laikrakstam V.Dombrovskis norāda, ka dzinējspēks ekonomikas izaugsmei bijusi ražošana un eksports. "Piemēram, pēdējos divos gados rūpniecība ir augusi līdz desmit un eksports līdz 30 procentiem gadā. Pēdējā pusgadā atjaunojas iekšējais pieprasījums. Tikai tagad, kad krīze ir beigusies, redzam, cik daudz cilvēki baidījās no nākotnes. Ja runa ir par ēnu ekonomiku, ieviesām īpašuma deklarāciju, mainījām likumus par PVN maksāšanu un plānojam arī citus soļus".

Jautāts, vai, ņemot vērā eirozonas krīzi, ir reālistiski pievienoties eiro, V.Dombrovskis atbild: "Sekojam mūsu plānam iestāties eirozonā 2014. gadā. Šogad mums vajadzētu izpildīt Māstrihtas kritērijus. Sekojam līdzi situācijai eirozonā, nākamie pāris mēneši būs kritiski. Mēs to uzskatām par finanšu un ekonomikas krīzi dažās eirozonas valstīs, nevis par eiro krīzi".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē