Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

DP: Ukrainā karo vairāki desmiti Latvijas iedzīvotāju

Konfliktā Ukrainas austrumos vai nu separātistu, vai Ukrainas spēku pusē šobrīd karadarbībā iesaistīti vairāki desmiti cilvēku no Latvijas, sarunā ar LNT piektdien atklāja Drošības policijas priekšnieka vietnieks un Pretterorisma centra vadītājs Juris Leitietis."Konkrētu skaitli negribētu nosaukt, bet jā - tie ir vairāki desmiti cilvēku," uz LNT jautājumu par karadarbībā iesaistīto Latvijas iedzīvotāju skaitu atbildēja Leitietis.

Viņš norādīja, ka nav atbalstāma arī Latvijas iedzīvotāju iesaiste kaujās Ukrainas valdības spēku pusē, jo Latvijai un citām Rietumvalstīm šobrīd vairāk būtu jākoncentrējas uz nemilitāras palīdzības sniegšanu ar starptautiski atzītu organizāciju, piemēram, Sarkanā Krusta starpniecību. "Mums jāpalīdz humanitāri un ekonomiski. Taču tas jādara, izmantojot starptautiski atzītas organizācijas, tādas kā Sarkanais Krusts, lai zinām, ka mūsu savāktie līdzekļi tiešām tiek izlietoti humāniem mērķiem nevis separātistu vai militāristu atbalstīšanai. Tas pats ir ar cilvēkiem - ja kāds ļoti vēlas doties uz Ukrainu, viņam ir jāsaņem atļauja no Latvijas valsts, bet es tomēr neatbalstu Latvijas iedzīvotāju iesaistīšanos militārās operācijās," skaidroja Leitietis.Pretterorisma centra vadītājs arī atklāja, ka februārī pieņemtie grozījumi Krimināllikumā, papildinot pantu par neatļautu piedalīšanos militārās operācijās ārvalstīs, "atraisījuši Drošības policijai rokas" darbam ar tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri nelegāli devušies karot Ukrainā."Jāsaka, ka ilgstošais konflikts Ukrainā piesaista arvien vairāk un vairāk cilvēku. Drošības policija pērn ierosināja vienu kriminālprocesu par terorisma propagandēšanu un atbalstīšanu, kura ietvaros tiek pētītas vairākas personas. Tagad šādu personu kļuvis vēl vairāk, pētām viņu darbības cilvēku vervēšanā, nosūtīšanā uz Ukrainu. Pēc jauno grozījumu pieņemšanas mums ir daudz vairāk darba," pauda Leitietis.Jau vēstīts, ka pērnā gada septembrī uzsākts kriminālprocess pret trim Latvijas iedzīvotājiem, kuri publiski video ierakstos izteikuši aicinājumus doties uz Ukrainu un iesaistīties tur notiekošajā karadarbībā prokrievisko separātistu rindās.Savukārt šā gada janvārī atklātībā nonača informācija, ka Ukrainā kaujās kritis pirmais ar Latviju saistītais kaujinieks.

Top komentāri

nesapratu
n
Te viens otrs saka esam karojis starptautiskā rīkļurāvēju bandā ar nosaukumu Franču leģions. Vai šie ļauži arī gāja uz DP atļauju prasīt, LOL.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē