Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Dzintars: Bērziņa atkāpšanās saistīta ar nevienlīdzību starp koalīcijas partneriem

Tieslietu ministra Gaida Bērziņa (VL-TB/LNNK) atkāpšanās no amata saistīta ar nevienlīdzību koalīcijas partneru starpā, sacīja Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) līderis Raivis Dzintars.

Dzintars atzina, ka par "kaut kādām problēmām" koalīcijā šie notikumi liecina, bet nacionālās apvienības mērķis nav gāzt valdību. Par tālāku notikumu attīstību patlaban esot ir pāragri runāt, vairākkārt uzsvēra Dzintars.

Tāpat esot pāragri runāt par jauniem kandidātiem tieslietu ministra amatam, piebilstot, ka runa nav par personālijām, jo Bērziņš ļoti labi pildījis savus pienākumus, bet jautājums ir par sadarbību. Pēc politiķa domām, lai uzlabotu sadarbību starp koalīcijas partneriem, ir atklāti jārunā, tomēr, kad un kādā formātā šīs sarunas varētu notikt, nacionālās apvienības pārstāvis pagaidām vēl nekomentēja.

Dzintars piebilda, ka Bērziņš partijas biedrus šodien informējis par savu lēmumu un pamatoja, ka ir "ļoti būtiskas" domstarpības ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) jautājumā par ebreju īpašumiem un līdz ar to lielo spiedienu no premjera puses šajā jautājumā.

Jau ziņots, ka G.Bērziņš trešdienas vakarā paziņojis par savu atkāpšanos no amata, informēja viņa preses sekretāre Līga Ādamsone.

Ņemot vērā Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) un tieslietu ministra atšķirīgo izpratni par nekustamo īpašumu nodošanu ebreju reliģiskajām un sabiedriskajām organizācijām un šī jautājuma sakarā izdoto rezolūciju izpildes mērķiem un tiesisko pamatotību, ir radusies situācija, kurā nav tālāk iespējams produktīvs tieslietu ministra darbs, ministra atkāpšanās iemeslus skaidroja Ādamsone.

Bērziņa skatījumā premjers ignorē nacionālās apvienības politisko nostāju neatbalstīt denacionalizācijas procesa pārskatīšanu par labu vienas etniskas kopienas interesēm un šādi cenšas virzīt denacionalizācijas jautājuma pārskatīšanu.

"Šī jautājuma lobēšanā uz ministru tiek izdarīts politisks spiediens, un ir skaidri redzams, ka šādā konflikta situācijā ciestu tieslietu nozares prioritārie darbi kopumā, ko Gaidis Bērziņš nevēlas pieļaut," skaidroja viņa preses sekretāre.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē