Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Eksperts: Pret Ryanair nav vienkārši vērsties tiesā

Starptautiskajai lidostai Rīga pret Īrijas zemo cenu lidsabiedrību Ryanair nav tik vienkārši vērsties tiesā, jo jāņem vērā nosacījumi, kas ietverti ar Latvijas valdību noslēgtajā līgumā, skaidroja aviācijas eksperts Tālis Linkaits.

"Arī Ryanair ir savi argumenti, kāpēc nemaksā par sniegtajiem pakalpojumiem, tas nav tāpēc, ka viņi nevēlas," skaidro eksperts.

Jautāts, kāpēc lidosta pret Latvijas nacionālo lidsabiedrību airBaltic par nemaksāšanu vērsās tiesā, Linkaits norāda, ka airBaltic Bertolta Flika laikā "apzināti neveica maksājumu par lidostas pakalpojumiem". "Cik saprotu, valdībā tagad apstiprināts tāds airBaltic biznesa plāns un stratēģija, kas neietver norēķināšanos ar kreditoriem," skaidro eksperts. Līdz ar to airBaltic parāds lidostai saglabājas. Savulaik tas sasniedzis septiņus miljonus latu. Kā uzskata eksperts, tas, ka lidsabiedrības milzīgas summas Rīgas lidostai laicīgi nemaksā par izmantotajiem pakalpojumiem, nav pieņemami, jo lidostai ir jānodrošina darbība.

"Lidostas vadībai iepriekš pārmeta, kāpēc nav pretimnākšana pret vienu nemaksātāju, bet lidostai jau ir jānodrošina vienlīdzīgi noteikumi pret visām aviokompānijām. Tad jau citas arī izvēlēsies nemaksāt par sniegtajiem pakalpojumiem," uzsver eksperts.

Viņš norāda, ka Ryanair notiek sarunas ar vairākām Latvijas institūcijām, arī Latvijas tiesās, lai panāktu visām pusēm pieņemamus nosacījumus. "Ryanair jau arī nav vainīgs, jo noslēdza līgumu ar nosacījumiem, kādu toreiz piedāvāja Latvijas valdība," uzsver eksperts.

Kā ziņots, Īru zemo cenu lidsabiedrība Ryanair jau ilgstoši kavē maksājumus par atsevišķiem no lidostas Rīga saņemtajiem pakalpojumiem un kavētie maksājumi sasnieguši 2,2 miljonus eiro (1,5 miljonus latu), liecina Latvijas Televīzijas raidījuma de facto rīcībā esoša informācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vajag mūsdienīgus uzņēmumus

Finanšu ministrija šonedēļ paziņoja, ka saskaņošanai tiek virzīti Mikrouzņēmumu nodokļa likuma grozījumi, kas paredz vienkāršot mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) režīmu. Šie grozījumi ir ietverti likumproj...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē