Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +21 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Finansiste: Uz kuru elektrības zirdziņu likt?

Līdz šī gada 10.oktobrim visām juridiskajām personām, kas līdz šim nav izvēlējušās savu elektrības piegādātāju, jāveic izvēle obligāti noteiktajā kārtībā. No 1.novembra visām juridiskajām personām būs jābūt noslēgtam līgumam ar kādu no elektrības tirgotājiem, kādu Latvijā ir pāri par 40, taču aktīvāki ir tikai 5, tajā skaitā arī tādi giganti kā Latvenergo (Latvija) un Enefit (Igaunija).

"Pagaidām esam saņēmuši vēstuli ar jaunajiem cenu piedāvājumiem tikai no viena tirgotāja - no kura pirkām elektroenerģiju līdz šim, - no Latvenergo," stāsta Agnese Pastare, SIA PB Finanses valdes locekle. "Būtībā piedāvātā cena ir tāda pati, par kādu elektroenerģiju pirkām līdz šim, ar minimālu samazināšanās tendenci. Citus piedāvājumus pagaidām neesam saņēmuši. Mūsu klienti, kas izmanto mūsu grāmatvedības un citus pakalpojumus, un tērē vidēji 2-4 tūkstošus kilovatu mēnesī, nāk pie mums pēc konsultācijām un skaidrojumiem par gaidāmo elektroenerģijas tirgus paplašināšanu, jo arī viņi nav saņēmuši alternatīvus piedāvājumus no citiem tirgotājiem. Laikam jau mazie klienti nav interesanti elektroenerģijas tirgotājiem. Mēs vairāk darbinām savu intelektu nevis elektrības skaitītāju," saka A.Pastare.

Tās juridiskās personas, kas savu izvēli līdz 10.oktobrim nebūs veikušas, bez elektrības nepaliks, Latvenergo nodrošinās "pēdējo garantēto piegādi", taču jau ne par tik izdevīgu tarifu. "Mūsuprāt, līdz 10.oktobrim ir ļoti īss laiks no brīža, kad cilvēki, kas aktīvi neseko līdzi elektrības tirgus izmaiņām, saņēma vēstules no Sadales tīkliem, ka jāizvēlas," uzskata finansiste.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē