Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

FKTK: Latvijas bankas nebija izvietojušas Ūkio bankas līdzekļus apmērā, kas varētu ietekmēt to darbību

Lietuvas Ūkio bankas darbības apturēšanas ietekme uz Latvijas finanšu sistēmu vērtējama kā nenozīmīga, informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) Komunikācijas daļas vadītāja Laima Auza.

Latvijas bankas nebija izvietojušas Ūkio bankas līdzekļus tādā apmērā, kas varētu atstāt ietekmi uz to turpmāko darbību, informēja FKTK pārstāve.

Kā ziņots, Lietuvas Banka ierobežojusi uzņēmēja un Kauņas Žalgiris īpašnieka Vladimira Romanova pārvaldītās Ūkio bankas darbību.

Novērtējot bankas audita pārskatu un citus datus, Lietuvas Bankas valde paziņojusi par bankas darbības ierobežošanu, lai aizsargātu sabiedrības, noguldītāju un citu klientu intereses. Ar valdes lēmumu bankai iecelts pagaidu administrators, kam uzdots izstrādāt priekšlikumus, kā nodrošināt, lai tiktu izpildītas saistības pret bankas klientiem.

Šādu lēmumu Lietuvas Bankas valde pieņēmusi, izvērtējot pēdējā laikā vērojamās riskantās tendences Ūkio bankas darbībā, akcionāru darbības, kas var kaitēt bankai, uzraudzības institūciju norādījumu nepildīšanu, kā arī šo iemeslu dēļ radušos draudus stabilai un drošai bankas darbībai. Lēmums pieņemts, atzīstot citus likumā paredzētos risinājumus par nepietiekamiem noguldītāju un sabiedrības interešu aizsardzībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē