Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ģenerālprokurors: Neatkarīgi no iestādes vadītāja prokuratūrai būs laba sadarbība ar SAB

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers uzskata, ka neatkarīgi no tā, kurš ieņems Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora amatu, prokuratūrai būs laba sadarbība ar šo specdienestu arī turpmāk.

Kalnmeiers, komentējot sava bijušā kolēģa Jāņa Maizīša virzīšanu SAB vadītāja amatam, norāda, ka līdz šim prokuratūrai ir bijusi laba sadarbība ar SAB. Tāpat viņš uzskata, ka šāda sadarbība būs arī turpmāk neatkarīgi no tā, kurš būs šī specdienesta vadītājs, pastāstīja prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

Arī Drošības policijas (DP) priekšnieks Jānis Reiniks pozitīvi vērtē Maizīša izvirzīšanu augstajam amatam, atzina DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

Jau ziņots, ka Nacionālās drošības padome šodien nolēmusi SAB direktora amatam virzīt Valsts prezidenta nacionālās drošības padomnieku, bijušo ģenerālprokuroru Jāni Maizīti.

Par SAB direktora apstiprināšanu būs jālemj Saeimai.

Pašreizējais SAB direktors Jānis Kažociņš biroju vada kopš 2003.gada 2.maija. Augstajā amatā viņš tika apstiprināts divus termiņus pēc kārtas. Šā gada 2.maijā Kažociņam beigsies pilnvaru termiņš, bet trešo reizi viņš uz šo amatu nolēmis nekandidēt.

Likumā paredzēts, ka viens no SAB uzdevumiem ir izsniegt personām, tostarp Saeimas deputātiem, speciālās atļaujas darbam ar valsts noslēpumu. SAB direktora lēmumu par atteikumu izsniegt pielaidi darbam ar valsts noslēpumu var pārsūdzēt ģenerālprokuroram, kura lēmums nav pārsūdzams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē