Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

IT eksperts: Vairs nevaram paļauties uz to, ka esam mazi un neinteresanti

Mainoties kibernoziedznieku darba manierei, vairs nevar paļauties uz to, ka Latvijā "esam mazi un neinteresanti", uzsver tīkla tehnoloģiju uzņēmuma Cisco Latvia reģionālais klientu vadītājs Artūrs Kaulakāns.

"Pirms dažiem gadiem varējām iztikt ar to, ka esam mazi un nevienam nevajadzīgi, tomēr arī kibernoziedznieki saprot, ka lielos uzņēmumus uzlauzt ir daudzreiz grūtāk, līdz ar to viņi darbojas pie tādu uzbrukumu izstrādes, kas vērsti pret vienkāršākiem mērķiem, bet daudziem vienlaicīgi," aģentūrai LETA norādīja Kaulakāns. "Tagad mainās tendence - nevis ilgākā laikā iegūt ko lielu, bet darboties vienkārši un ātri. Līdz ar to tas, ka esam mazi un nezināmi, šobrīd drīzāk ir drauds."

Viņš norāda arī uz to, ka Latvijā situācija kiberdrošības jomā ir slikta. "Latvijā aizvien viss notiek gandrīz vai piespiedu kārtā, un reāla uzmanība kiberdrošībai tiek pievērsta tikai tad, kad jau noticis kāds reāls incidents," turpina Kaulakāns. "Tikmēr starptautisko uzņēmumu filiālēs situācija ir daudz labāka."

SIA Cisco Latvia ir Amerikas Savienoto Valstu tīkla tehnoloģiju giganta Cisco filiāle Latvijā, kas pērn apgrozīja 763 619 eiro, bet nopelnīja 57 403 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlēšanu balagāns

Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē