Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Jaunsleinis: Pašvaldību avīzes vajag, jo reģionālie mediji nepilda savas funkcijas

Pēc viņa teiktā, reģionālajiem laikrakstiem ir pārāk maz abonentu, lai būtisku informāciju bieži vien nogādātu iedzīvotājiem, turklāt privātīpašnieku avīzes biež ivien neatspoguļo svarīgāko par novada norisēm."Tas piespiež pašvaldības izveidot struktūru, kā informāciju līdz iedzīvotājiem nogādāt," viņš pauda.

Uz norādi, ka pašvaldību izdevumi komplimentāri raksta par attiecīgās domes vadību, Jaunsleinis atzina, ka ne visi ir "balti un pūkaini", tāpēc šo situāciju ir jāpārvērtē. Taču viņš uzsvēra, ka reģionālie mediji arīdzan nebūt nav vērtējami kā neatkarīgi, kas saistīts ar to īpašnieku interesēm, vērtēja Jaunsleinis.

Pašvaldību avīzes ir vajadzīgas, jo reģionālie mediji bieži vien nepilda savas funkcijas, trešdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma teica Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) vadītājs Andris Jaunsleinis.

Jau vēstīts, ka kultūras ministre Dace Melbārdes (NA) izveidojusi darba grupu, kam līdz aprīļa beigām jāsagatavo priekšlikumi pašvaldību un citu publisko personu informatīvo izdevumu darbības uzlabošanas iespējām, ierobežojumiem piedalīties reklāmas tirgū un sabiedrības informēšanas pienākuma īstenošanai.

Top komentāri

TV vērotājs
T
Reģionālā prese ir jāabonē, bet, piemēram, ar Rīgas pašvaldības izdevumiem mana pastkaste tiek piepildīta bez maksas.
ALŪKSNE
A
PAŠVALDĪBAS SNIEGTĀ INFORMĀCIJA IR BEZ PAŠKRITIKAS. PAŠVALDĪBĀM IR TIKAI SAVU DARBINIEKU VIEDOKLIS, KO RAKSTA NOLĪGTS DARBINIEKS VISU SPECIĀLISTU VIETĀ, KĀ VADĪBA LIEK! SLAVĒ VIENU PARTIJU, KAS VALDA GADIEM NOVADĀ! KRITIZĒT NAV IESPĒJAMS!
Atpalicība
A
Pirms desmit gadiem smejos par Jurmalas sevi slavinošo pašvaldības avīzi un tikai tagad sakas runas par šīs parādības kaitīgumu. Pašvaldību avīzes ir valdošās elites tēla spodrinātāji! Cilvēku muļķošana! Paši sacer par sevi slavas dziesmas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē