Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Jaunsleinis: Pēdējos 20 gados esam samazinājuši deputātu skaitu no 13 000 līdz 1700

Mēs nevaram vienlaicīgi sludināt, ka sabiedrība ir vairāk jāiesaista publiskajā pārvaldē, bet tajā pašā laikā samazināt deputātu skaitu, portālam Diena.lv uzsvēra Latvijas Pašvaldību savienības (LSA) priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis.

Deputātu skaita samazināšana neko nedos ne finansiālā, ne arī kādā citā izteiksmē – Jaunsleiņaprāt, tas vienkārši samazinātu sabiedrības līdzdalības iespējas. Tāpat A. Jaunsleinis uzsvēra, ka, rosinot šādas pārmaiņas, vispirms būtu jāuzklausa sabiedrības viedoklis: "Ja sabiedrība uzskata, ka nevajag viņu viedokli pārstāvēt ar deputātiem, tad lai tā notiek."

A. Jaunsleinis pastāstīja, ka LSA par šo jautājumu apkopojusi pašvaldību viedokļus – atklājies, ka tie kopumā bijuši negatīvi. Viņš arī uzsvēra, ka divdesmit neatkarības gados deputātu skaits pašvaldības kopumā samazināts no 13 000 līdz 1700.

"Manuprāt, tas nav prioritārs jautājums, kas tagad būtu jārisina. Katrā gadījumā, vēlējot šo parlamentu, es neatradu nevienas politiskās partijas programmā, ka viņi nāk ar šādām idejām," sacīja A. Jaunsleinis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē