Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Kalvāne: Tiem, kuri bez iemesla atteiksies no darba piedāvājuma, bezdarbnieka statuss tiks atņemts

Ja bezdarbnieks bez objektīva iemesla nebūs gatavs nekavējoties uzsākt darba attiecības ar viņam piedāvāto darba devēju vai arī neiesaistīsies Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) rīkotajos nodarbinātības veicināšanas pasākumos, viņam tiks atņemts bezdarbnieka statuss ar visām no tā izrietošajām sekām, trešdien LTV raidījumā _Labrīt, Latvija! _sacīja NVA jaunā vadītāja Inese Kalvāne.

"Mēs zinām savu klientu ieradumus. Mūsu klienti ļoti mīl vasaru un vasaras laikā mīl būt pie dabas," sacīja I.Kalvāne, uzsverot, ka NVA rīkosies stingrāk un, ja bez objektīva iemeslu bezdarbnieks atteiksies no darba piedāvājuma, tad zaudēs bezdarbnieka statusu. Ja bezdarbnieka statusu noņem par bezdarbnieka pienākumu nepildīšanu, to var atjaunot ātrākais pēc trīs mēnešiem, norādīja NVA vadītāja.

Šādu rīcību prasot reālā ekonomiskā situācija, kad bezdarba apstākļos darba devējiem ir grūtības atrast darbiniekus. "Iespējas ir. Mums ir tik daudz brīvu darba vietu - tuvojās pie 4,5 tūkstošiem. Tas I.Kalvāne, piebilstot, ka dažkārt gan esot objektīvi iemesli, piemēram, attālums līdz vakantajām darba vietām.

"Bezdarbs Rīgā ir 7-8%, bezdarbs Latgalē - 20%. Cilvēkiem kaut kā ir jānokļūst līdz darba vietai. Tā ir milzīga problēma, kas jārisina," sacīja I.Kalvāne.

Jau ziņots, ka valdība otrdien NVA vadītājas amatā apstiprināj I.Kalvāni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē