Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Kinna: Mēs neprotam labi pārvaldīt savu valsti

"Mēs neprotam labi pārvaldīt savu valsti. Neprotam. [Trūkst] gan prāta, gan morālās skaidrības," piektdien intervijā telekanālam LNT pauda kādreizējais zemkopības ministrs un viens no Latvijas Tautas frontes līderiem Jānis Kinna.

Kinna arī uzskata, ka Latvija nespēj sev definēt nekādu mērķi, bet tikai "peld līdzi pārējai Eiropai". Tomēr kopumā virzība un iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO bija pareizs solis. Vienlaikus viņš pauda nožēlu, ka tikai Ukrainas notikumi likuši pievērst uzmanību valsts aizsardzības spēju stiprināšanai.

"Būtībā mēs tos 2% [no iekšzemes kopprodukta aizsardzības budžetam] gandrīz bijām sasnieguši, bet to naudu izkleķerējām. Uzbūvējām visu ko, tikai ne to, kas vajadzīgs reālai aizsardzībai," kritizēja Kinna.

Bijušais politiķis Latvijas nākotni neiezīmēja pārāk pozitīvās krāsās, ja runā par nācijas reemigrāciju. Taujāts, vai Latvijā nākotnē varētu atgriezties darba gaitās izceļojušie, Kinna bija skeptisks: "Domāju, ka lielākā daļa nē. Atgriezīsies tie, kas nespēs tur adaptēties. Tur jau arī nav nekāda medusmaize, par velti neviens naudu nedod. Tur ir sūri grūti jāstrādā, lai to naudu nopelnītu, diezgan daudz jāstrādā."

Ekspolitiķis arī veltīja neglaimojošus vārdus Latvijas politiskajai videi, norādot, ka politiskās varas izmantošana savtīgos nolūkos Latvijā tiek uztverta kā norma. "Ja cilvēkam, nokļūstot pie varas, šķiet, ka šī vara viņam dota, lai viņš kļūtu bagāts, palīdzētu saviem draugiem un biznesam... Tā ir tik ļoti pieņemta norma Latvijā - tās ir tās šausmas!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē