Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Kučinskis: Vienotība ir uz izjukšanas robežas

"Vienotībai šobrīd tiešām ir tādas krustceles un varbūt drusciņ pietrūkst, lai varētu atkārtot un aiziet no politiskās skatuves", TV3 raidījumam Nekā personīga atzina Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš norāda, ka Vienotības nokļūšana no vadošās partijas nedaudz sāņus var būt arī viņu lielā iespēja vienlaicīgi. "Ja viņi nepielaidīs kļūdas un atkal sāks birt ārā (biedri), tad es domāju vairs otras šādas iespējas savākties nebūs," piebilda Kučinskis. 

Viņš atklāj, ka tas var būt arī drauds jaunajai valdībai, jo neviena valdība nevar strādāt, ja tai nav Saeimas aizmugures -"es neslēpju rūpes par to, kā Vienotība dala amatus - partija nedrīkst šobrīd sašķelties," pauda Kučinskis.

Viens no Kučinska lielākajiem pārbaudījumiem jaunajā valdībā būs arī bēgļu jautājums. Politiķis atklāj, ka arī viņu bēgļu uzņemšana biedē. "Uz sevi es to varētu ilustrēt – brīdī, kad notika pirmās diskusijas par kvotām - brīvprātīgām vai obligātām - es biju krietni, krietni liberālāks nekā šobrīd, kad es skatos, kas notiek tajās vietās, kur viņi ir ieradušies. Vēl viena nianse - jāatceras mūsu austrumu robežas nostiprināšanas jautājums. Jo plūsmas jau nav beigušās. Un, ja paveras vektors uz mūsu pusi – cik tad mēs esam gatavi? Vai tad mēs brauksim uz Eiropu pēc palīdzības, vai mums būs šī politika kopā ar Eiropu tāda, lai visi būtu gatavi arī šādam scenārijam? Pirmais – uzņemt pašiem un otrais – pilnībā pārzināt situāciju ap mūsu austrumu robežām," raidījumam stāstīja Kučinskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē