Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Kurš muļķis pērk apģērbu Latvijā...

Nereti dzirdēts viedoklis, ka apģērbu Latvijā iegādāties ir pārāk dārgi, šeit par augstu cenu tiekot izpārdotas agrāko gadu kolekcijas, tikai muļķis to atļaujas... Salīdzinājumam tiek piesaukti Berlīnes un Londonas veikali – īpaši sezonas atlaižu laikā. Vēl kāds cerīgi raugās uz rudens pusi, kad pirmos veikalus Latvijā atvērs Zviedrijas apģērbu gigants H&M...

Lai gan apģērbu tirgotāji apgalvo, ka pircēji veikalos labprāt iepērkas ne tikai atlaižu laikā, bet arī iegādājas drēbes par to sākumcenu, pašu tirgotāju norādītais, ka vidēja līmeņa apģērbu veikalā pircējs vienā iepirkšanās reizē iztērē 20-30 latu, liek domāt, ka, piemēram, kleitai par 60 latiem uz veikala pakaramā tomēr nākas gaidīt līdz atlaižu laikam.

Pircēju neizpratnei par to, kāpēc vidusmēra apģērbu veikalos Latvijā cenas ir tik augstas, cik ir, pretī tiek likts arguments, ka lētāk saražot kvalitatīvu apģērbu nav iespējams, jo cenu veido daudzi komponenti – dizainera darbs, audums un nepieciešamie apdares materiāli, šūšana, transportēšanas izmaksas, veikalnieku piecenojums un arī pievienotās vērtības nodoklis.

Apģērbu tirgotāji arī atzīst, ka tirgus Latvijā ir piesātināts, konkurence – asa, tomēr, atrodot savu atbilstošo nišu, par pircēju trūkumu nevar žēloties.

Šīs vasaras situācija apģērbu tirgū pārdevējiem rādās optimistiska, jo ekonomiskās krīzes radītā finansiālā piesardzība pārvarēta, un Latvijas iedzīvotāji atkal vairāk naudas atvēl apģērba iegādei, turklāt Rīgas drēbju veikalus iecienījuši ārvalstu tūristi.

Aicinām komentēt: Kādi ir jūsu apģērbu pirkšanas paradumi, kritēriji, iespējas; kā vērtējat Latvijas apģērbu veikalu piedāvājumu?

Rakstu par šo tēmu lasiet otrdien, 10. jūlijā, laikrakstā Diena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē