Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Kūtris neizslēdz, ka viņa kandidatūra varētu netikt pieteikta Valsts prezidenta amatam

Partijas No sirds Latvijai (NSL) izvirzītais Valsts prezidenta amata kandidāts, Saeimas deputāts Gunārs Kūtris (NSL) norāda, ka tas būs partijas taktikas jautājums, vai oficiāli pieteikt kandidātu valsts augstākās amatpersonas amatam. Politiķis neizslēdz iespēju, ka viņa kandidatūra varētu arī netikt pieteikta.

NSL rīcība šajā jautājumā būs saistīta arī ar citu partiju pieteiktajiem kandidātiem, un, ja politiskais spēks redzēs, ka ir iespējams atbalstīt kādu citu pretendentu, varētu nolemt oficiāli nevirzīt Kūtra kandidatūru. Noskaidrot, vai citi politiskie spēki piedāvā labāku kandidātu, ir iespējams sarunu ceļā, norādīja politiķis.

Kūtris pieļāva, ka viens no iemesliem viņa kandidatūras iespējamajai nepieteikšanai varētu būt vienota atbalsta trūkums NSL Saeimas frakcijā. Politiķis gan sīkāk neminēja, cik un kuri deputāti varētu viņu neatbalstīt, piebilstot, ka šis iemesls nevarētu būt noteicošais, jo viņš apšauba iespēju, ka daži deputāti varētu izlemt noniecināt partijas kopsapulces lēmumu par Valsts prezidenta kandidātu.

Kā ziņots, Latvijas Reģionu apvienība nolēmusi Valsts prezidenta amatam virzīt sava līdera Mārtiņa Bondara kandidatūru.

Zaļo un zemnieku savienība savu prezidenta amata kandidātu nosauks 11.maijā, un šajā dienā lēmumu jautājumā par nākamo valsts prezidenta kandidātu plāno pieņemt arī Vienotība. Partija Saskaņa un nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK lēmumu jautājumā par Valsts prezidenta amata kandidātu plāno pieņemt 13.maijā.

ZZS kā savu kandidātu, visticamāk, varētu nosaukt aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS). 11.maijā politiskajam spēkam gan būs jāizšķiras starp Vējoņa un Liepājas domes priekšsēdētāja Ulda Seska kandidatūrām.

Valsts prezidenta amata kandidatūras oficiāli jāizvirza no 19.maija līdz 24.maijam, savukārt Saeimas sēde prezidenta vēlēšanām sasaucama no 29.maija līdz 8.jūnijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē