Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Laizāne: Ir parādīta labā griba

Likumprojekta pieņemšanas gadījumā mazinātos krieviski nerunājošo darbinieku lingvistiskā diskriminācija Latvijas darba tirgū. Ilgtermiņā tas pozitīvi iespaidotu arī demogrāfisko situāciju un darbaspēka deficītu Latvijā, kā arī mazinātu Latvijas vēl spēcīgā atmiņā esošās rusifikācijas tendences, uzskata Nacionālā apvienība.

Deputāte Inese Laizāne (VL!TB/LNNK) priecājas par atbalstītajiem grozījumiem, tomēr nosoda to, ka Saeima noraidīja priekšlikumu aizliegt arī darba līgumā ietvert šādas prasības.

"Nosodu, ka Saeima to nepieņēma - arī darba līgumā šādas prasības nedrīkst noteikt. Tā ir cilvēku maldināšana, ja cilvēks izlasa grozījumus, ka darba devējam aizliedz norādīt nepieciešamību pēc konkrētas svešvalodas prasmes, bet uz darba līgumu tas neattiecas. Saeima divkosīgi pieņēma lēmumu, atbalstot vienu, bet neatbalstot pārējos," secināja deputāte.

"Diemžēl Latvijā pieņemta kā norma, ka sapulce var notikt krieviski, jo mēs šo valodu saprotam. Cilvēki nav pilsoniski aktīvi. Viņiem jāzina, ka var vērsties pret to," teica I.Laizāne.

"Pozitīvā lieta - ir parādīta labā griba. Man ir cerība, ka ne tikai vēlēsimies labi izskatīties, bet lēmumus pieņemt pēc būtības, domāšanā," uzsvēra deputāte.

Saeimas deputāte norādīja, ka netic, ka "šī Saeima iestājas par latviešu valodu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē