Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Latvenergo: SPRK apstiprinātie tarifi ir ekonomiski pamatoti

AS Latvenergo spriedumu par 2011. gada tarifu atcelšanu uzskata par nesamērīgu un plāno to pārsūdzēt, portālu Diena.lv informēja uzņēmumā.

Kā vēstīts, administratīvā apgabaltiesa pirmdien apmierināja vairāku fizisku un juridisku personu sūdzības par Latvenergo tarifu akceptēšanu 2011.gada februārī.

"Šobrīd spēkā ir elektroenerģijas tarifi, kas stājās spēkā 2011.g. 1.aprīlī. Tiesas spriedumu iespējams pārsūdzēt 30 dienu laikā, ko Latvenergo arī darīs," sacīja uzņēmuma pārstāvji.

"Iepazīstoties ar tiesas spriedumu, šobrīd jāsecina, ka tiesa uzskata, ka Latvenergo nebija tiesību piemērot zemāku cenu par pirmajām 1200 kW, uzskatot, ka Latvenergo nav tiesību veikt atbalstu iedzīvotājiem un secinot, ka faktiski ir notikusi saistīto lietotāju subsidēšana. Latvenergo uzskata, ka tarifi ir ekonomiski pamatoti. Cenas samazinājums par pirmajām 1200 kW bija pareiza rīcība, tādējādi atbalstot iedzīvotājus laikā, kad pieauga elektroenerģijas cena. Līdz ar to, tā kā tiesas spriedums skar Latvenergo kā trešās puses intereses, spriedums tiks pārsūdzēts," informēja Latvenergo pārstāve Ivita Bidere.

Kā vēstīts, ja Administratīvās apgabaltiesas spriedums par Latvenergo patlaban spēkā esošajiem tarifiem stātos spēkā un iedzīvotājiem būtu jāatmaksā par elektroenerģiju veiktie maksājumi, summa varētu sasniegt 45 miljonus latu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē