Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Latvijas Aitu Audzētāju asociācija: Vai apvērsums Zemnieku saeimā?

Zemnieku saeima (ZSA), neapšaubāmi, ir lielākā un ietekmīgākā lauksaimnieku organizācija, kura apvieno 856 biedrus, tai skaitā Latvijas Aitu Audzētāju asociāciju (LAAA). Pirms 15 gadiem, LAAA bija viena no ZSA dibināšanas iniciatorēm. 

Veidojot ZSA, tika paredzēts, ka šī organizācija iestāsies par visu ražojošo lauksaimnieku interesēm, tādēļ statūtos tika noteikts, ka ZSA lēmējinstitūcija ir Padome, kuras sastāvā ir biedrības priekšsēdētājs, valdes locekļi, nozaru apvienību vadītāji, nozaru asociāciju pilnvarotie pārstāvji un biedrības biroja vadītājs, bet kongresā uz diviem gadiem tiek vēlēta izpildinstitūcija - valde.

10.martā ZSA kongresā, citu starp, ir paredzēts grozīt statūtus un likvidēt ZSA Padomi, kā organizācijas lēmējinstitūciju, nosakot, ka turpmāk lēmējinstitūcija būs Valde. LAAA kategoriski iebilst pret rīcību - grozot statūtus, nepārvēlēt valdi, jo, piemēram, iepriekšējā ZSA kongresā LAAA pārstāvis nekandidēja Valdes vēlēšanās, jo organizācijas pārstāvniecību statūti paredz Padomē. Līdzīga situācija bija ar citām nozaru un reģionālajām lauksaimnieku organizācijām.

Šķiet, būtu loģiski un demokrātiski atlikt statūtu grozīšanu uz nākamo ZSA kongresu, kad paredzētas Valdes pārvēlēšanas, lai lemšana uz gadu netiktu koncentrēta šobrīd pārsvarā valdē esošo lielo augkopības saimniecību pārstāvju rokās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vajag mūsdienīgus uzņēmumus

Finanšu ministrija šonedēļ paziņoja, ka saskaņošanai tiek virzīti Mikrouzņēmumu nodokļa likuma grozījumi, kas paredz vienkāršot mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) režīmu. Šie grozījumi ir ietverti likumproj...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē