Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

LBAS: Ceram uz sadarbību ar Tiesībsargu

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) pauž atzinību, ka Tiesībsargs ir pievērsies strādājošo cilvēku tiesībām, jo valstī valdošais tiesiskais nihilisms reizēm tiešām nav ļāvis līdz galam realizēt mūsu ieceres darbinieku aizstāvībā.

Tieši pēdējo gadu laikā LBAS ir bijusi vienīgā organizācija, kas ir iestājusies par darbinieku darba samaksas jautājumu sakārtošanu – prasot gan minimālās algas palielināšanu, gan ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamā minimuma un atvieglojumu par apgādībā esošām personām paaugstināšanu, kā arī samērīgu nodokļu progresivitātes ieviešanu. 

Pilnīgi piekrītam, ka minimālā alga ir jāpaaugstina straujāk, un par to LBAS ir iestājusies vienmēr, par savu panākumu uzskatot arī Finanšu ministrijas piedāvājumu no nākamā gada minimālo algu pacelt vismaz līdz 225 latiem. Taču svarīga ir ne tikai darba samaksa un darbaspēka nodokļi, bet arī darba samaksas reālā pirktspēja – kāds ir nekustamā īpašuma nodoklis, PVN, cik maksājam par siltumu, elektrību, gāzi, pārtiku u.c.

Ja uzņēmumā ir arodbiedrība, tad darba samaksa tiek noregulēta ar koplīguma palīdzību, un darba samaksa vienmēr ir uzņēmumu un iestāžu arodbiedrību rūpju lokā. Arī nacionālajā un nozaru arodbiedrību līmenī arodbiedrības ir neatlaidīgi prasījušas un prasa darba samaksas paaugstināšanu, bet arodbiedrības nepieņem lēmumus. Un tas, cik lielā mērā sociālie partneri – valdība un darba devēji – ieklausās arodbiedrībās, ir atkarīgs no demokrātijas brieduma valstī.

LBAS priekšsēdētājs P. Krīgers: „Ar populismu vien naudas valsts budžetā vairāk nekļūs, tādēļ aicināsim Jansona kungu uz konstruktīvu sadarbību valsts iedzīvotāju labklājības celšanā.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē