Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

LIDA: Policija nav kompetenta izvērtēt uzstādīto fotoradaru tehnisko pusi

Pēdējā laika masu saziņas līdzekļos izskanēja informācija, ka uzstādītos stacionāros fotoradarus pieņems policija.

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA) uzskata, ka fotoradaru pieņemšanai jānotiek ar izveidoto komisiju, jo policijas amatpersonas nav kompetentas izvērtēt uzstādīto fotoradaru tehnisko pusi. Vienlaikus LIDA uzskata, ka fotoradaru ieviešana skar visas valsts iedzīvotājus un tāpēc to pieņemšana jāveic, iesaistot sabiedrības pārstāvjus, piemēram, iesaistot sabiedrību par atklātību Delna, lai nepieļautu situācijas, izvietojot pārvietojamos fotoradarus.

Tapāt fotoradaru pieņemšanā jāiesaista speciālistus no Tehniskās universitātes, jo nepieciešams izvērtēt, vai fotoradaru izvietošana atbilst standartiem, vai fotoradari neapdraudēs ceļu satiksmes drošību, atrodoties konkrētajā vietā. Vai fotoradari pieļauj kļūdas, fiksējot transportlīdzekļu ātrumu, un vai tās kļūdas neradīs papildus slogu uz valsts policiju un pēc tam uz administratīvo tiesu. Vai fotoradari neietekmēs transportlīdzekļu elektroniku, raidot impulsus, kā arī vai fotoradari neietekmēs cilvēka veselību. Ir arī daudz citu jautājumu, kurus var apzināt tikai un vienīgi speciālisti. Ne fotoradaru īpašnieki, ne policijas amatpersonas nav tiesīgi vienpersonīgi izlemt augstāk minētos jautājumus un veikt fotoradaru pieņemšanu.

Uzliekot visu atbildību par fotoradaru pieņemšanu vienīgi un tikai uz policijas amatpersonām, nozīmē graut policijas reputāciju un iespējams nākotnē pakļaut to asai kritikai no sabiedrības puses, un tas var arī izraisīt finansiālus zaudējumus, ja izrādīsies, ka fotoradaru pieņemšana notika formāli, nekompetenti.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē