Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Līdaka: Nav jāaizliedz pilnībā, bet jānodrošina pienācīgi apstākļi un kontrole

Es neesmu tik kategorisks, ka kažokzvēru audzēšana Latvijā būtu jāaizliedz pilnībā, bet audzētavās ir jānodrošina pienācīgi apstākļi un apstākļu kontrole, portālam Diena.lv sacīja Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka (ZZS).

"Vienlaga, kādam mērķim dzīvnieks tiek audzēts, viņš ir pelnījis cienīgu attieksmi un apstākļus," uzsvēra deputāts.

Jau ziņots, ka sabiedrības iniciatīvu portālā manabalss.lv tiek vākti paraksti par kažokzvēru audzēšanas aizliegumu. Iniciatīvas autori ir biedrība Dzīvnieku brīvība.

Kā vēstīts, aizliegums audzēt kažokzvērus jau pieņemts vairākās Eiropas valstīs, tostarp Lielbritānijā, Austrijā, Horvātijā un Bosnijā un Hercegovinā. Arī Nīderlandē 2012. gadā ētisku apsvērumu dēļ pieņemts šāds aizliegums par spīti tam, ka tā līdz šim bijusi viena no nozares lielvalstīm.

Deputāts uzskata, ka ļoti pareizi, ka biedrība vāc šādus parakstus, jo "ja Pārtikas un veterinārais dienests nevar nodrošināt atbilstošu kontroli, tad gan ir jāslēdz". "Manā izpratnē - ierasties zvēru fermā, acīmredzot, vienu dienu gadā, iepriekš brīdinot, nav atbilstoša kārtība. Ja kontrole būtu kvalitatīva un normatīvi saprātīgi, tad audzēšanu varbūt varētu pieļaut, bet pēc tiem kadriem, kas safilmēti, iespējams, ka normatīvi ir nenormāli," domā I.Līdaka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē