Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Liepiņš: Jāpauž neizpratne par NA rīcību balsojumā par pašvaldību deputātu pilnvaru ierobežošanu

Nacionālā apvienība šajā balsojumā parādījusi, ka atsevišķos jautājumos nespēj būt uzticams koalīcijas partneris, vadoties no savtīgām, nevis no visas sabiedrības interesēm, uzsver Reformu partijas (RP) Saeimas frakcijas deputāts Valdis Liepiņš.

„Šis grozījums likumprojektā ir svarīgs, lai nodrošinātu godīgu un tiesisku vidi vietējās likumdevējvaras - pašvaldību deputātu - darbā, ko pašlaik diemžēl nevar garantēt pastāvošā tiesu prakse. Jau tagad pašvaldību vēlēšanās nedrīkst kandidēt personas, kas sodītas par smagiem vai sevišķi smagiem noziegumiem. Taču praksē tiesu procesu ilgums liecina, ka pašvaldības domēs darbu tiešā veidā var ietekmēt personas, kurām izvirzītas apsūdzības smagos kriminālnoziegumos un kuri izdarīti deputāta pilnvaru laikā. Atliek paust neizpratni un nožēlu, ka viens no koalīcijas partneriem, proti, Nacionālā apvienība, nav atbalstījis šos grozījumus, metot ēnu uz visas koalīcijas godīgu rīcību,“ uzsver Valdis Liepiņš. 

Saeimas opozīcija, kā arī koalīcijas partnera, Nacionālās apvienības, deputāti, balsojot pret un atturoties, nav atbalstījuši otrajā lasījumā grozījumus Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likumā par pašvaldības deputāta pilnvaru ierobežošanu, ja viņam ir izvirzīta apsūdzība par smagiem un sevišķi smagiem noziegumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē