Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

LKSSA: Premjeram nekavējoties jāpārņem Nacionālās sporta padomes vadība

Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas (LKSSA) pārstāvji 2012.gada 11.aprīlī tikās ar premjeru Valdi Dombrovski. Tikšanās laikā tika pārrunāti vairāki sporta nozarei svarīgi jautājumi. Tostarp tika panākta vienošanās, ka turpmāk Nacionālo sporta padomi (NSP) vadīs premjers, vadības grožus pārņemot no izglītības un zinātnes ministra.

Diemžēl premjera labā griba tālākā rīcībā nav īstenojusies, jo darīt to viņam acīmredzot liedz politiskās domstarpības koalīcijā. LKSSA uzskata, ka tas ir akūti nepieciešams, lai stiprinātu sporta nozīmi valstī. LKSSA valde aicina sportu nejaukt ar politiku un premjeram nekavējoties pārņemt NSP vadību.

Vienlaikus vēlamies atgādināt, ka koalīcijā ir "nogrimis" gandrīz visu Saeimā pārstāvēto politisko spēku vienoti atbalstīts likumprojekts "Grozījumi Sporta likumā", kas paredz arī LKSSA prezidenta iekļaušanu NSP sastāvā, ņemot vērā sporta spēļu lielo ietekmi uz sabiedrību- to popularitāti un lielo sportotāju skaitu. LKSSA aicina politiķus uzsākt vismaz atklātu diskusiju par šiem grozījumiem, kas ļautu arī tik plašas sporta sabiedrības pārstāvei kā LKSSA piedalīties lēmumu pieņemšanā.

Vēlamies atkārtoti atgādināt sabiedrībai, ka LKSSA ir nodibināta ar mērķi rast risinājumus sporta jomā samilzušo problēmu novēršanai un sistēmas uzlabošanai. LKSSA mērķis nekad nav bijis, nav un nebūs sporta sabiedrības šķelšana. LKSSA apzinās savu spēku un ietekmi, pārstāvot tik lielu sporta sabiedrības daļu. Tāpēc mums nav izprotama atsevišķu citu sporta organizāciju kurnēšana par asociācijas izveides patiesajiem mērķiem, negatīvo ietekmi uz sporta sistēmu un tās šķelšanu. Iespējams, kāds līdz šim jutās visai ērti un silti savā vietiņā, tomēr pārmaiņām ir jānotiek. LKSSA aicina ikvienu organizāciju, kam rūp sports un tā loma valstī, nevis "meklēt utis otra kažokā", bet konstruktīvi sadarboties. Tikai kopīgiem spēkiem, ar kopīgu izpratni par problēmām un to risinājumiem, mēs varēsim sportu atkal padarīt par vienu no valsts un tās cilvēku prioritātēm.

Biedrība Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija nodibināta 2011.gada izskaņā. Tās dibinātāji ir piecas komandu sporta spēļu federācijas - Latvijas Basketbola savienība, Latvijas Futbola federācija, Latvijas Handbola federācija, Latvijas Hokeja federācija un Latvijas Volejbola federācija. Š.g. martā par LKSSA biedru kļuva Latvijas Florbola savienība, bet aprīlī - Latvijas Lakrosa federācija. Līdz ar to LKSSA pārstāv jau 7 no 12 Latvijā oficiāli atzītajām komandu sporta spēļu federācijām jeb 96% no kopumā komandu sporta spēlēs iesaistītajiem, apvienojot gandrīz 28 000 licencēto sportistu. Vēl lielāks ir šajos sporta veidos iesaistīto bērnu un jauniešu, kā arī brīvajā laikā sportojošo skaits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē