Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Matīss: Prioritāte ir ceļu nozare

Autoceļi viennozīmīgi ir mana prioritāte, jo, neskatoties uz to, ka mēs diezgan daudz resursu veltām ceļu atjaunošanai, situācija tik un tā pasliktinās, un mums ir jādomā, lai situācija tomēr uzlabotos, tā intervijā laikrakstam Diena atzina jaunais satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Iesākumā svarīgākais uzdevums esot galvenā ceļu tīkla sakārtošana.

"Visu uzreiz mēs nevarēsim izdarīt. Otrs jautājums ir kvalitāte - mēs redzam, ka arī tie ceļi, kas ir atjaunoti, bieži vien pēc dažiem gadiem sabrūk, tāpēc mums ir jādomā par standartiem un normām, kuras mēs izvirzām katram ceļu veidam un kategorijai. Un, protams, vajag no pasūtītāja neatkarīgu kontroli, jo naudas mums ir maz, tāpēc mums jāraugās, lai tās izlietojums būtu ar pēc iespējas lielāku atdevi. Šobrīd, aizlāpot vienu bedrīti, rodas trīs citas," sacīja A.Matīss. 

Ministrs atzina, ka prasīšot ceļu nozarei budžeta  palielinājumu.

"Valsts budžeta finansējums ir tikai neliela daļa no tā, kas ir nepieciešams - jāpiesaista arī struktūrfondi, un jau no 2014. gada ir jāpārceļ šie līdzekļi rekonstrukcijai, jo tas mums savukārt samazina uzturēšanas izdevumus - mums kādu laiku nav jālāpa bedrītes. Tas mums ļauj ietaupīt līdzekļus un izmantot tos ceļu rekonstrukcijas darbiem citur. Ir jādomā arī par publisko un privāto partnerību, jo ir skaidrs, ka mēs degvielas akcīzes nodokļa ieņēmumus 60-80% apjomā novirzīt ceļu nozarei tuvāko gadu laikā nevarēsim. Publiskā un privātā partnerība ļautu šo investīciju veikt nekavējoties, bet apmaksāt šos darbus dažu gadu laikā. Tas ir risinājums situācijā, kad īsā laikā nav līdzekļu, ko ieguldīt," atzina A.Matīss.

Tāpat ministrs norādīja, ka atšķirībā no sava priekšgājēja Aiva Roņa - A.Matīss vairāk pievērsīsies iekšpolitikai: "A.Ronim bija ļoti svarīga šī ārpolitiskā dimensija, bet manas prioritātes droši vien būs iekšpolitiskas. Protams, es pievēršu uzmanību arī šīm ārpolitiskajām aktivitātēm, kā arī vienlīdz lielu uzmanību pievērsīšu gan attīstībai Rietumu, gan Austrumu virzienā. Savukārt radikālu pārmaiņu, kā valžu un darbinieku nomaiņas, noteikti nebūs."

Visu interviju lasi 8.marta laikrakstā Diena vai šeit http://eavize.diena.lv/!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē