Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Mūzikas svētku organizatore: Darījām visu, ko varējām

Mēs darījām visu, ko varējām - bērniem piedāvājām divas bezmaksas ēdienreizes, brīdinājām vecākus, ka bērnus uz šo pasākumu jāģērbj ļoti silti. Vienīgais mēs tos mākoņus nevarējām izdzenāt, portālam Diena.lv sacīja viena no Rīgas bērnu un jauniešu mūzikas svētku organizatorēm Ināra Jankovska.

Portāls Diena.lv jau vēstījis par mūzikas svētku dalībnieka Artūra mammas Sintijas Buhanovskas iespaidiem par svētku organizatoriskajām problēmām, kurus viņa aprakstījusi savā bloga ierakstā. Viņa norādījusi, ka pasākuma dalībniekiem bijis vairākas stundas jāpavada lietusgāzēs, turklāt organizatori nebija parūpējušies par siltu maltīti un dzērieniem.

Taču I. Jankovska pārmetumus noraida, sakot, ka organizatoru piedāvātais ēdiens bijis gana silts. "Ja kāds ēdienu vēlāk saņēma un kaut kur skraidīja, tā ir cita lieta. Karstu tēju un ūdeni varēja infocentrā pienākt un pajautāt, kur ir silts ūdens," portālam Diena.lv skaidroja organizatore.

Tāpat viņa sacīja, ka mūzikas svētku mājas lapā bijusi norādīta speciāla informācija vecākiem, kurā teikts, kā vajadzētu sagatavot bērnu šim pasākumam. "Iepriekšējā dienā mēs teicām, ka ir jāģērbjās ļoti silti, jābūt gumijas zābakiem, biksēm, mētelītim, siltam dzērienam, ja viņam pēkšņi vajag un viņš nevar aizskriet līdz info centram," norādīja I. Jankovska.

Ja vecāki uzskatīja, ka laikapstākļi ir pārāk nepiemēroti, bērni pasākumā varēja nepiedalīties, jo tas nebija obligāts pienākums, sacīja organizatore. Vairākas skolas izlēmušas nepiedalīties un nekas slikts viņām par to neesot bijis.

Viņa noraida arī pārmetumus par to, ka mūzikas svētkiem neesot bijusi nekādas reklāmas, jo, kā norādījusi S. Buhanovska, uz koncertiem bija ieradušies tikai dalībnieku vecāki. "Es domāju, ka katrs vecāks grib paskatīties uz savu bērnu. Un vēl cilvēki no malas varēja nopirkt šīs biļetes un kases darbojās, bet mēs taču nevaram ar varu cilvēkus aizvest. Kas grib, tas nāk. Mums bija afišas – gan Mežaparkā bija lielais baneris, bija arī afišas 24 vietās Rīgā un 16 vietās ārpus Rīgas," sacīja I. Jankovska.

Šajā gadījumā mērķis bijis bērniem parādīt, ko nozīmē dziedāt kopā un radīt piederības sajūtu Rīgai. Parasti lielajos dziesmu svētkos esot tā, ka Rīgas skolas uzņem no visas Latvijas sabraukušos viesus, taču Rīgas bērni "paliek maliņā".

"Skolotāji teica – mēs gribam savus svētkus, un tā mēs no pagājušā gada maija sākām šos svētkus gatavot – gan šo repertuāru, ko izdziedāja visi bērni pa skolām, gan arī naudiņu meklējām, sponsorus meklējām. Mums jau nebija simtiem tūkstošu, mums šis budžets bija niecīgs," skaidroja I. Jankovska.

"Ja tev ir divas reizes ēdināšana par baltu velti, tad varbūt to mētelīti tu vari uzvilkt un gumijas zābakus? Ja galu galā redzi, ka tas bērniņš ir tik šausmīgi vārgs, tad nelaid viņu. Bet ko tad mēs audzinām. Mums arī ir jāparāda, ka nav tikai saule debesīs, ir arī kādreiz kaut kas tāds, ko tev jāpārvar," piebilda organizatore.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē