Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Pabriks: Latvijas kājnieku iekļaušanās Dānijas divīzijā ir praktisks divpusējās sadarbības piemērs

Ceturtdien, 11.aprīlī, Dānijā aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Latvijas karavīriem, kuri piedalās divīzijas līmeņa mācībās Yellow Knight, kā arī ar Dānijas divīzijas komandieri ģenerālmajoru Mikelu Ankeru Lollesgordu, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijā.

"Sauszemes spēku kājnieku brigādes vienību iekļaušanās Dānijas divīzijā ir izcils un praktisks divpusējās sadarbības piemērs, kas kalpo kā spēcīgs pamats vēl ciešākai sadarbībai starp abu valstu bruņotajiem spēkiem. Atbalsts, ko saņemam no dāņu kolēģiem ir būtisks kājnieku brigādes kapacitātes un ekspertīzes paaugstināšanai," tikšanās laikā uzsvēra A.Pabriks.

Viņš norādīja, ka Latvijai šī sadarbība ir būtiska, jo paaugstina karavīru spējas plānot un veikt sauszemes operācijas divīzijas līmenī. Tāpat tiek standartizēta sadarbība Baltijas valstu un Dānijas vienību līmenī atbilstoši NATO prasībām, kā arī veicināta trīs Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbība aizsardzības jomā.

Piektdien, 12.maijā, pēc mācību noslēguma NBS Apvienotā štāba priekšnieks brigādes ģenerālis J.Zeibārts parakstīs saprašanās memorandu par Sauszemes spēku kājnieku brigādes vienību iekļaušanos Dānijas divīzijā. Dānijas divīzijas komandieris aizsardzības ministram A.Pabrikam pauda gandarījumu, ka līdz ar dokumenta parakstīšanu praktiskā sadarbība, kas ilgusi jau vairākus gadus, tiks formalizēta. Igaunijas aizsardzības spēku un Lietuvas bruņoto spēku brigādes līmeņa vienības jau ir iekļāvušās Dānijas divīzijas sastāvā.

Šīs sadarbības rezultātā tiek paaugstināta Dānijas un Latvijas bruņoto spēku savietojamība, kas nodrošina veiksmīgas sadarbības iespēju, tajā skaitā arī ar citām NATO dalībvalstīm kopējo militāro operāciju laikā. Sadarbības pamatvirzieni - apmācības, komandvadības atbalsta spēju uzlabošana un atbalsts Latvijas militāro mācību plānošanā.

Ceturtdien aizsardzības ministrs viesojās arī Orhūsas universitātē, kur uzstāsies ar lekciju par drošības aktualitātēm Baltijas jūras reģionā, savukārt piektdien, 12.aprīlī tiksies ar Dānijas aizsardzības ministru Niku Hakerupu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Neatdalāmā bezjēdzība

Domājams, ka 2024. gada 2. jūlijs ieies vēsturē kā kārtējais paraugs tam, ka apgrūtinoša un brīžiem pat muļķīga birokrātija ir izcili iedzīvojusies ne tikai Latvijā, bet visas Eiropas Savienība...

Pieprasījums un piedāvājums

Divi patlaban nozīmīgākie notikumi Eiropas politiskajā dzīvē ir Nacionālās Asamblejas ārkārtas vēlēšanas Francijā, kuru pirmā kārta jau ir aizvadīta, kā arī parlamenta vēlēšanas Lielbritānijā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē