Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Pasažieru vilciens: Līdz darbinieku streikam nevēlamies nonākt

Vilcienu reisu slēgšana ir Autotransporta direkcijas priekšlikums, kā risināt budžeta deficītu.  Līdz streika situācijai nevēlamies nonākt, jo tie ir vairāk nekā 11 000 darbinieku, LNT_ raidījumā 900 sekundes sacīja Pasažieru vilciena_ valdes priekšsēdis Nils Freivalds.

"Ja nāksies samazināt apjomus, tas nozīmē atlaist darbiniekus, bet tad mēs šeit redzam pretrunu - samazināt apjomus, kad pērkam jaunus vilcienus, tādēļ mēģināsim rast risinājumu citādākā veidā," sacīja N.Freivalds. Pasažieru vilciena pārstāvis domā, ka līdzekļus varētu ietaupīt, samazinot paralēlo reisu skaitu, kā arī savstarpēji koordinējot dažādu transportu maršrutus un sarakstus. Tā kā par 40% jeb astoņiem miljoniem latu palielināta maksa par dzelzceļa infrastruktūru Pasažieru vilcienam, lai arī tas 2011.gadu beidzis bez zaudējumiem, nāksies prasīt valdībai izdalīt papildus naudu šim maksājumam, ceturtdien intervijā Latvijas radio pastāstīja N.Freivalds.

Runājot par tikko noslēgto līgumu par jaunu vilcienu iegādi, N.Freivalds uzsvēra, ka būs nepieciešama peronu paaugstināšana, kas iekāpšanai būs ērtāka. Uz jautājumu, cik lielu ātrumu varētu attīstīt šie vilcieni, uzņēmuma pārstāvis uzsvēra, ka, ņemot vērā Latvijas sliežu ceļus un salīdzinoši netālās pieturvietas, tas nevarot būt ļoti ātrs. Viņš minēja aptuveni 120 kilometrus stundā, bet jaunajiem vilcieniem ātrums varētu būs lielāks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība – aktualitāte Eiropā

Aizvadītajā nedēļā Strasbūrā noritēja Eiropas Parlamenta (EP) pirmā šī rudens sesija, un līdz ar to darbu ar pilnu jaudu ir sācis jūnijā ievēlētais EP sastāvs.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē