Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Pauls-Pāvuls: Latvija līdz šim nav piedzīvojusi ciniskāku pozitīvisma kampaņu

Latvija līdz šim nav piedzīvojusi ciniskāku pozitīvisma kampaņu, kā partijas Vienotība politiķu nepelnītu cildināšanu, saistībā ar Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības budžeta izstrādāšanu 2014-2020 periodam. Ciniskāko tādēļ, ka tajā tika izmantoti zemnieku pa 50 santīmiem uz hektāru saziedotie līdzekļi, nevis pašu politiķu finanses bet, masu apziņas ietekmēšanai, tika lietotas brutālas polittehnoloģijas metodes.

Jau 2010.gada augustā diezgan dīvaina šķita Vienotības parakstītā vienošanās ar Zemnieku Saeimu (ZS) par sadarbību lauksaimniecības atbalstam Latvijā, jo Vienotībai tolaik nebija ne Zemkopības ministra (ZM), ne Ārlietu ministra (ĀM) portfeļi, bet Sandrai Kalnietei Eiropas Parlamenta (EP) Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejā bija tikai aizvietotājas statuss http://www.europarl.europa.eu/meps/lv/96934/SANDRA_KALNIETE.html Vienošanās paredzēja Latvijas lauku attīstībai laikā no 2014. gada līdz 2020. gadam piesaistīt 2,3 miljardus eiro ES atbalsta līdzekļu http://sanita-stelpe.1w.lv/44-vienotiba-paraksta-vienosanos-ar-lauksaimnieku-nevalstisko-organizaciju-zemnieku-saeimu-zs/ Līdz šim sabiedrībai ar vienošanos pilnu tekstu nav bijusi iespēja iepazīties.2011. gada vasarā, kad Eiropā risinājās izšķirošā politiskā cīņa starp dalībvalstīm par kopējo lauksaimniecības politiku, Latvijā valdīja politisks haoss, jo Zatlers bija atlaidis Saeimu. Sākās priekšvēlēšanu ņemšanās un līdz rudenim politiķiem nebija laika nodarboties par lauksaimniecības politiku.25. oktobrī 11.Saeima apstiprināja jauno Ministru kabinetu. Klasiķi saka: "nevajag mēģināt nest divus arbūzus, ja skaidri zina, ka var panest tikai vienu", bet, par pārsteigumu, Vienotība paņēma trīs arbūzus: Zemkopības ministra amatu, Zemkopības ministra parlamentārā sekretāra amatu un, protams, Ministru prezidenta posteni, bet, vienlaikus, pazaudēja ĀM portfeli un Eiropas lietu komisijas vadību Saeimā.Tapa skaidrs, ka 29.06.2011. Eiropas Komisijas priekšlikums par budžetu 2014-2020 periodam būtiski nemainīsies. ES bija panākta vienošanās par_ sliežu platumu - formulu subsīdiju sadalei nākamajā septiņu gadu periodā, un nevarēja būt cerība, ka Latvija savā teritorijā šo sliežu platumu _varēs izmainīt.

Bija skaidrs, ja Vienotība nepanāks visu zemnieku nedalītu atbalstu, tad cietīs pilnīgu fiasko.

2012. gads sākās ar drudžainu zemnieku naudas vākšanu „lobēšanas kampaņai taisnīgiem tiešmaksājumiem”. http://www.delfi.lv/bizness/biznesa_vide/lauksaimnieki-sak-vakt-naudu-lobesanas-kampanai-par-taisnigakiem-es-maksajumiem.d?id=42026942 Kā viens no aktīvākajiem šajā procesā bijaValda Dombrovska ārštata padomnieks Uldis Krievārs, kurš ir gan Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA), gan ZS vadībā http://www.zemniekusaeima.lv/lv/about/struktura/ .

Šķiet, ne bez Vienotības pelēkā kardināla, kurš vienlaikus ar padomu došanu Valdim Dombrovskim, vada EP deputātes Sandras Kalnietes biroju Briselē, Pētera Viņķeļa ziņas, kampaņu koordinēja viņa brāļa sievas Labklājības ministres Ilzes Viņķeles sabiedrisko attiecību padomniece Sabīne Puķe http://www.lvportals.lv/print.php?id=248064 , kura Labklājības ministrijā algoto darbu pameta tikai 2012.gada jūlijā http://www.7guru.lv/zinas/ilzei-vinkelei-jauna-sabiedrisko-attiecibu-padomniece?dc=t un turpmāk par lielāku algu, kā Ministru prezidentam, tika algota LLKA http://www.llka.lv/lv/top-birojs.html

Regulārā lobēšana Briselē notika pēc aptuveni pēc šādas shēmas: lidostā zemniekus sagaidīja Sabīne Puķe, aizveda parādīt čurājošo puisīti, tad aizveda papusdienot EP ēdnīcā ar Kalnietes biroja darbiniekiem un pēcāk veda uz attālo Šūmaņa apli, kur parasti pievienojās diriģente Sandra Kalniete un dziedāšana varēja sākties http://www.estars.lv/raksti/23/18979 Tā profesionāli ciniski iedarbojoties uz zemnieku apziņu, tika radīta kopējas cīņas ilūzija, kura tā arī tika pasniegta Latvijas mēdijos: http://www.eliesma.lv/protesta-brisele-piedalas-ari-valmieras-puses-novadu-zemnieki

Finlālālā, veikli manipulējot ar sabiedrībai nesaprotamiem skaitļiem, pēdējās vietas iegūšana tiek pasniegta, kā izcils Vienotības un zemnieku sasniegums nākamajiem septiņiem gadiem.

Paliek neatbildēts vien jautājums: kur īsti bija robeža starp lētticīgajiem un neliešiem. Iespējams, atbildi slēpj 2010. gada Vienotības un ZS līgums.

Šķiet, smietos gan Bauskā, gan Preiļos, ja Valkas novada iedzīvotāji samestu naudu kampaņai Par taisnīgu pašvaldību izlīdzināšanas fondu un brauktu uz Rīgu paēst Saeimas ēdnīcā un padziedāt Bastejkalnā.

Top komentāri

Par kampaņām
P
Atcerieties vien, kungs, ar ko beidzās TP pozitīvisma kampaņa. Arī tā bija ļoti ciniska: vienkārši ļauži uzķērās uz vārdiem, ko ekrānā teica pazīstami aktieri un zinātnieki. Kā tad tiem neticēsi? Vai arī Jūs nebijāt kaut kā saistīts ar šo ciniskā pozitīvisma sākumu - ar TP?
na
n
Patik vai nepatik bet raksta autoram 100% taisniba
Fui Vienotībai
F
Šādi rīkoties ir nekrietni, nosodu zemnieku saeimu. Šāda organizācija ir jālikvidē
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē