Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Politologs: Valdība pirmajās 100 dienās joprojām darbojās "vecās politikas sliedēs"

Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) valdība pirmajās 100 dienās joprojām darbojas "vecās politikas sliedēs", līdz ar to Ministru kabineta darbā nav saskatāms izrāviens, sacīja Latvijas Universitātes profesors un politologs Juris Rozenvalds.
"Vienotība" ir daļēji pārņēmusi Tautas partijas darbības stilu, jo nav attaisnojušās cerības par Zatlera reformu partijas (ZRP) nonākšanu pie varas. Situācija gan vairs nav tādā kā agrāk, jo oligarhu ietekme ir krietni mazinājusies ar Aināra Šlesera un Andra Šķēles aiziešanu no aktīvās politikas un ir stipri mazinājusies Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") ietekme. Tomēr nevar teikt, ka būtu sākušās jaunas aktivitātes, uz ko cerējām vasarā, ka būtu saskatāms izrāviens attiecībā uz veco politiku, akcentēja Rozenvalds.
Pēc politologa domām, veco tikumu atmešanu liecinātu, ka ir uzlabota sadarbība ar opozīciju, kā arī vecās politikas amatu dalīšanas principu atstāšana pagātnē.

Jau ziņots, ka 1.februārī apritēs simts dienas Dombrovska vadītajai trešajai valdībai, un šodien premjers ar ministriem informēs par paveikto.

18.februārī plānota tautas nobalsošana par grozījumiem Satversmē, kas paredz mainīt krievu valodas statusu. Referendumā Satversmes grozījumi tiks pieņemti, ja par tiem nobalsos vairāk nekā puse balsstiesīgo vēlētāju, kuru skaits 11.Saeimas vēlēšanās bija 1 543 786, tātad par otras valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai referendumā būs jānobalso vismaz 771 893 vēlētājiem.

Kā ziņots, bijušais prezidents Valdis Zatlers 2011.gada 28.maijā izdeva rīkojumu Nr.2, tādējādi rosinot referendumu par Saeimas atlaišanu. Pēc tam vasarā notika referendums, kurā Saeima ar pārliecinošu balsu vairākumu tika atlaista.

Vasarā tika izveidota ZRP, kura 11.Saeimas vēlēšanās 2011.gada septembrī ieguva 2.vietu un ar kuru daļa iedzīvotāju saistīja cerības par jaunas politikas īstenošanu. Janvārī par ZRP balsotu 2,6% vēlētāju, liecina pētījumu centra Latvijas Fakti veiktā aptauja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē