Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Prezidents: Valdībai ir jāturpina strādāt un satiksmes ministram nav iemesla demisionēt

Pašreizējai valdībai ir jāturpina strādāt, turklāt satiksmes ministra Anrija Matīsa (Vienotība) demisijai nav iemesla, trešdien pauda Valsts prezidents Raimonds Vējonis (ZZS).

Šis jautājums šodien ir pārrunāts tikšanās laikā ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (Vienotība), un Vējonis uzskata, ka valdībai viennozīmīgi ir jāturpina strādāt un jāpieņem lēmumi, kas saistīti gan ar budžetu, gan izglītības un veselības jautājumiem.

Komentējot Latvijas Reģionu apvienības prasību pēc Matīsa demisijas, Vējonis pauda, ka ministra atbildība par pēdējā laika notikumiem satiksmes nozarē nav tāda, lai viņam vajadzētu atkāpties no amata. ''Patlaban tas vairāk tiek izmantots partiju politisko ambīciju apmierināšanai,'' pauda prezidents.

Arī premjerministre, komentējot šādu prasību, atgādināja jau vakar pausto, ka neuzskata, ka ministram būtu jāuzņemas šāda atbildība.

Kā ziņots, opozīcijā esošās Latvijas Reģionu apvienības (LRA) frakcijas sēdē vakar nolēma rosināt satiksmes ministra Matīsa demisiju. Kā aģentūrai LETA skaidroja LRA frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš, šāds lēmums saistīts gan ar aizdomās par kukuļņemšanu turētā nu jau bijušā Latvijas Dzelzceļa prezidenta Uģa Magoņa lietu, gan arī ministram zināmā mērā jāuzņemas atbildība situācijā ar reibumā pieķerto airBaltic apkalpi.

Pēc LRA domām, Matīss pilnībā nekontrolē, kas notiek Satiksmes ministrijā, kā arī zaudējis uzticību kā ministrs pēc situācijas ar Magoni. Liepiņš piebilda, ka LRA frakcija iepriekš bija uzdevusi jautājumus saistībā ar Magoni, bet tad esot ticis apgalvots, ka viss ir kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē