Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

SC: Āboltiņai jāatvainojas latgaliešiem

Deputāti, kuri ir ievēlēti no Saskaņas centra (SC) saraksta Latgales vēlēšanu apgabalā, uzskata, ka Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai (Vienotība) ir jāatvainojas šī reģiona iedzīvotājiem, portālu Diena.lv informēja SC deputāti.

Kā vēstīts, S.Āboltiņa intervijā TV PRO 100 un laikrakstā Čas 10. februārī nosauca Latgales iedzīvotājus par "marodieriem, kurus nošauj bez tiesas un izmeklēšanas". Runa bija par piketa dalībniekiem, kuri pie Saeimas protestēja pret likuma "Par akcīzes nodokli" grozījumiem.

"Darbība, kas ieguvusi nosaukumu "legālā kontrabanda", daudziem reģiona iedzīvotājiem vārda tiešā nozīmē ir kļuvusi par vienīgo iztikas avotu, kas ļauj izdzīvot," uzskata no SC saraksta Latgales vēlēšanu apgabalā ievēlētais Saeimas deputāts Jānis Tutins. "Vara attiecībā pret valsts depresīvākā reģiona iedzīvotājiem ir ieņēmusi pozīciju – "izdzīvojiet, kā gribat," uzsvēra deputāts.

"Mēs, astoņi deputāti, kas no SC saraksta ievēlēti Latgales vēlēšanu apgabalā, uzskatām, ka Āboltiņas kundzes izteikumi ir augstu posteni ieņemošas politiķes – valsts otrās amatpersonas un partijas vadītājas – necienīgi. Mēs aicinām Āboltiņas kundzi atcerēties, ka politiķim, kas zaudējis paškritiku un  spēju godīgi atzīt savas kļūdas, nav nākotnes. Vajag to atcerēties un atvainoties latgaliešiem," teica Jānis Tutins.

Politiskās apvienības SC 11. Saeimas frakcijā  Latgali pārstāv astoņi deputāti – Jānis Tutins, Ivans Ribakovs, Vladimirs Ņikonovs, Dmitrijs Rodionovs, Aleksandrs Jakimovs, Marjana Ivanova-Jevsejeva, Jeļena Lazareva, Raimonds Rubiks. Kopumā no Latgales vēlēšanu apgabala Saeimā ievēlēti 15 deputāti.

Jau ziņots, ka Latgales iedzīvotāji jau ir izplatījuši atklāto vēstuli,  pieprasot Saeimas priekšsēdētājai publisku atvainošanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē