Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Seržants: KNAB darbā veiksmes mijas ar neveiksmēm

Īpaša institūcija korupcijas apkarošanai Latvijā, protams, ir nepieciešama, taču Korupcijas Novēršanas un Apkarošanas birojs (KNAB) nav kāda unikāla tiesībsargājošā iestāde, kas par visiem simts procentiem izpildījusi tai izvirzītos uzdevumus. Tāpat KNAB darbību nevajadzētu idealizēt, jo biroja pastāvēšanas desmit gados ir bijušas gan labas, gan sliktas lietas, uzskata Saeimas deputāts, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sekretārs Kārlis Seržants (ZZS).

„KNAB darbībā ir bijuši acīmredzami panākumi, taču ir bijušas arī daudzas sākotnēji skaļas lietas, kas beigās ir vienkārši izčākstējušas. Tāpat KNAB reputācijai daudz ir kaitējuši skandāli paša biroja iekšienē, kuru dēļ KNAB darba kvalitāte atsevišķos posmos varējusi būt labāka,”sarunā ar Diena.lv saka politiķis.

„Bez tam KNAB par daudz simpatizē vienam atsevišķam politiskajam spēkam. Vārdā es nevienu nesaukšu, taču lai birojs kļūtu par patiešām objektīvu korupcijas apkarotāju ir nepieciešama, teiksim tā, lielāka politiskā neitralitāte,” piebilst K. Seržants.

Top komentāri

Zuka
Z
KNAB par daudz simpatizē vienam atsevišķam politiskajam spēkam ----------------------------------- Diezgan grūti ir simpatizēt ZZP progammai - 'Brīvību Lembergam par jebkuru cenu', PLL - 'Šķēlem un Šleseram nodrošināt labus politbiznesa apstākļus' vai SC saukļiem 'Karginam pienākas visa Parex nauda' un 'Rīgas Domes ierēdņiem - komfortablus apstākļus kukuļņemšanai.'
xl
x
pārāk ātri aizmirsti kas pats biji agrāk.
Halkidikii
H
Man protams žēl,ka jūs neatceraties,bet ir tā kā ir,jūsu darbs balstās uz neko,tukša muldēšna. Ja reāli Jums būtu jāatbild par kaut ko ne nebūt,Jūs vnk nezinātu kodarīt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vajag mūsdienīgus uzņēmumus

Finanšu ministrija šonedēļ paziņoja, ka saskaņošanai tiek virzīti Mikrouzņēmumu nodokļa likuma grozījumi, kas paredz vienkāršot mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) režīmu. Šie grozījumi ir ietverti likumproj...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē