Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Skolotāju arodbiedrība: Nepieļausim pedagogu algu samazinājumu

Izglītības un zinātnes ministrijā tapušais projekts, kas paredz skolēnu skaitu attiecībā pret likmi (21 stunda) palielināt no līdzšinējiem 10,2% uz 10,5% lielajās pilsētās un no 8% uz 8,3%  - novados, būtiski samazinās pedagogu atalgojumu, portālam Diena.lv pauda Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Ingrida Mikiško.

I.Mikiško uzsvēra, ka samazināt jau tā nelielās skolotāju algas būtu "pārāk nežēlīgi pret pedagogiem. Mēs to nepieļausim". "Vispirms mēs noteikti risināsim sarunas ar ministriju, bet, ja mēs netiksim uzklausīti, tad ir iespējami arī kādi protesti," uzsvēra I.Mikiško. Arodbiedrības vadītāja gan izteica cerību, ka visu izdosies nokārtot mierīgā ceļā un "ielās nebūs jāiziet".

I.Mikiško norādīja, ka ir nepieņemami pieņemt kādus grozījumus saistībā ar skolotāju atalgojumu mēnesi pirms jaunā mācību gada sākuma. "Jau šobrīd lielajās pilsētās nevar sasniegt aktuālos 10,2%, līdz ar to palielināto procentu sasniegšana tuvākā gada laikā ir nereāla. Tādējādi nopietni saruks pieejamais finansējums. Vissmagākā situācija būs tieši novados, lai gan iespējamais finansējuma samazinājums skars arī lielo pilsētu skolotājus."

Ventspils novada Izglītības pārvaldes vadītāja Aina Klimoviča portālam Diena.lv atzina, ka visi novada skolotāji ir "ārkārtīgi uztraukušies par procentu palielinājumu, jo to sasniegt nevarēsim un tiks samazinātas algas". "Tas ir pārāk nežēlīgi pret laukiem, īpaši tādēļ, ka nule kā piemaksa par blīvumu ir samazināta no 1,3% uz 1,2%, kas samazina atalgojumu par 7,7%.  Noteikti ir jābūt sarunām ar ministriju, un mēs tomēr ceram, ka veselais saprāts uzvarēs," sacīja A.Klimoviča.

Portālam Diena.lv savu komentāru par paredzētajiem grozījumiem pedagogu atalgojumā solīja sniegt arī izglītības ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē