Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Sprūdžs: Priekšvēlēšanu laiks ir vispiemērotākais diskusijām par novadu apvienošanos

Nav labāka brīža diskusijas turpināšanai par administratīvi teritoriālo reformu un novadu apvienošanās iespējām kā pašlaik – priekšvēlēšanu laikā, kad pašvaldību vadībai ir jāpierāda tās rūpes par ilgtermiņa interesēm, nevis tikai saviem krēsliem, uzsver vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs.

"Ļoti bieži sarunās par novadu nākotni figurē personāliju jautājums – personīgās antipātijas un politiskās intereses dominē pār pašvaldības nākotnes iecerēm. Šobrīd  personiskās ambīcijas ir jānoliek malā un jārunā par lietas būtību," saka E. Sprūdžs.

"Par jebkuru reformu un izmaiņām tās pretinieki vienmēr saka – "kādēļ tieši tagad, nav taču kur steigties, mazliet pagaidīsim". Tādi argumenti tika dzirdēti pirms četriem, pieciem gadiem, tādi tiek likti galdā arī tagad. Pašas pašvaldības atzīst, ka administratīvi teritoriālās reformas laikā ir pieļautas kļūdas. Veselais saprāts taču liek kļūdas labot, kad tās ir konstatētas, nevis vilkt garumā," pauž ministrs.

E. Sprūdžs uzsver, ka tieši priekšvēlēšanu laiks ir īstais, kad par to diskutēt – pašvaldību vadītājiem ir iespēja saviem vēlētājiem pierādīt, ka viņus interesē ilgtermiņa attīstība un iedzīvotāju labklājība, nevis tikai savi krēsli un personālijas.

Viņš piebilst, ka sadrumstalotība un novadu pārāk lielās atšķirības ir tās, kas bremzē reģionu attīstību, tādēļ Latvijā ir jāveido pašvaldības, kuru iespējas attīstīties un sniegt pakalpojumus iedzīvotājiem ir līdzvērtīgas.

Ministrs papildus piebilst, ka ir sākta diskusija par novadu brīvprātīgu apvienošanos. Tam jānotiek pakāpeniski laika posmā līdz 2020. gadam, kad būs nostrādājis vēl viens pašvaldību deputātu sasaukums.

Jau ziņots, ka VARAM ir veikusi ATR izvērtējumu, kas liecina, lai gan kopumā reģionos ir izveidotas lielākas pašvaldības, ar plašākām budžeta un investīciju piesaistes iespējām, joprojām nav atrisināta virkne problēmu. Tādēļ ministrs E. Sprūdžs aicina uz diskusiju par novadu nākotni, lai pašvaldības visā valstī būtu attīstībā un iespējās līdzvērtīgākas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē