Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Straujuma: Lai mūžam lepna un brīva dziesma skan Baltijas un Ziemeļu valstīs

"Ir pagājuši 20 gadi, kopš Latvijas virsdiriģents Imants Kokars iedibināja Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētkus -esmu pārliecināta, ka šī tradīcija ilgs paaudzēm ilgi," tā svētdienas vakarā, uzrunājot VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku dalībniekus, sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība). 

Ministru prezidente uzsvēra, ka ikviens dalībnieks nes savu artavu Eiropas balsī, norādot, ka "šī gada pirmajā pusgadā Latvija bija prezidējošā valsts ES Padomē, un es gribu pateikt paldies katram cilvēkam, kas ar izcilu darbu ir piedalījies veiksmīgas Latvijas prezidentūras darbā. Šovakar esat visas skanīgās Eiropas balss prezidenti –  Eiropas balss skan šeit, Mežaparka estrādē. Jūs esat atnesuši uz Rīgu savu valstu spēku, kultūras tradīcijas, vērtības, kas veidojušās gadu simtu garumā, jūs tās nesīsiet uz priekšu nākamajām paaudzēm. Paldies par jūsu ikdienas darbu un par šiem skaistajiem svētkiem Rīgā! Esam lepni par mūsu vērtībām. Lai mūžam lepna un brīva dziesma skan Baltijas un Ziemeļu valstīs! Lai lepni un brīvi cilvēki dzīvo mūsu valstīs!" 

VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētkos, atzīmējot šīs tradīcijas 20 gadus, Rīgā un Latvijas novados piedalījās kori no Dānijas, Igaunijas, Islandes, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas, kā arī latviešu kori ārvalstīs. Programmu papildināja deju kolektīvi un pūtēju orķestri. 

Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku tradīcija iedibināta 1995. gadā ar mērķi pulcēt kopā Baltijas un Ziemeļvalstu amatierkorus, izkopjot Dziesmu un deju svētku tradīcijai raksturīgo kopdziedāšanu, t.sk. a cappella izpildījumā, kura raksturīga Baltijas valstīm. Iepriekšējie svētki notikuši - Latvijā (1995), Zviedrijā (1997), Norvēģijā (2000), Lietuvā (2002), Igaunijā (2008), Islandē (2010) un Somijā (2012).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē