Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Telekomunikāciju eksperts: Gaidot 5G, ir pirmseldorado noskaņa

Piektās paaudzes jeb 5G mobilo sakaru tīkls sniegs tik daudz jaunu iespēju, ka pasaules telekomunikāciju vidē pašlaik valda pirmseldorado noskaņa - visi zina, ka ir zelts, bet neviens nezina, kur tieši, aģentūrai LETA sacīja telekomunikāciju operatora Latvijas Mobilais telefons (LMT) viceprezidents Ingmārs Pūķis.

"Tuvāko gadu laikā notiks milzu pārmaiņas, un pašlaik pasaulē ir liels meklējumu periods, jo gan mēs, gan citi operatori meklējam to vietu, kādu operatoriem ieņemt jaunajā pasaulē, jo 5G vairs nav runa par ātrumu un cilvēkiem pašreizējā izpratnē, proti, problēma ar ātrumu, kāds nepieciešams cilvēku patērētajam saturam, jau ir atrisināta, un, lai arī 5G būs domāts cilvēkiem, tas nāks no industrijas puses," skaidroja Pūķis.

"Ir tāda pirmseldorado noskaņa - visi zina, ka tur ir zelts, bet kas un kā būs, kura būs laimīgā loze, līdz galam nezina neviens," piebilda eksperts.

Runājot par LMT ceļu, Pūķis sacīja, ka uzņēmums noteikti meklēs partnerus. "Mūsdienās lielā pārmaiņa ir tāda, ka informācijas apmaiņas ātrums ir tas, kas nodrošina veiksmīgu komercdarbību, tāpēc mēs meklēsim pēc iespējas vairāk partnerību gan akadēmiskajā vidē, gan pie ražotājiem - vecajiem, start-up," atklāja LMT pārstāvis.

Kā ziņots, pērn decembrī LMT paziņoja, ka, investējot tīkla attīstībā un piedaloties starptautiskās konferencēs un darba grupās par 5G standartu izstrādi, uzņēmums sācis darbu, lai Latvija būtu starp pirmajām valstīm, kur būs pieejams nākamās paaudzes 5G mobilo sakaru tīkls. LMT šajā jomā sadarbojas ar Nokia.

Šī gada oktobrī cits Latvijas mobilo sakaru operators Bite paziņoja, ka nākamās paaudzes 5G mobilo sakaru tīkla ieviešanai Latvijā sadarbosies ar Ķīnas tehnoloģiju uzņēmumu Huawei.

Arī Tele2 iepriekš norādījis, ka Tele2 grupas uzņēmuma speciālisti ir starptautiskajā komisijā, kas strādā pie 5G standarta.

LMT dibināts 1992.gadā kā pirmais mobilo sakaru operators valstī. 49% uzņēmuma daļu pieder TeliaSonera, 23% - Lattelecom, 23% - valstij piederošajam Latvijas Valsts radio un televīzijas centram un 5% - Latvijas valstij. Uzņēmuma grupa pērn apgrozīja 179,2 miljonus eiro un nopelnīja 22,1 miljonu eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē