Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Tiesībsargs: Nejēdzīgais likumdošanas process ir jābeidz

Tiesībsargs Juris Jansons LTV intervijā Rīta Panorāmai, komentējot šonedēļ Saeimā plānoto balsojumu par grozījumiem bērnu tiesību aizsardzības likumā, norādīja uz kārtējo nekvalitatīvi sagatavoto likumprojektu vai grozījumu, kas šobrīd tiks pieņemts ar komentāru - "pēc tam pielabosim".

Grozījums paredz likumā norādīt, ka bērnus līdz trim gadu vecu neievieto bērnunamos, ja vien nav tādu veselības traucējumu, ka nepieciešamo aprūpi audžuģimene neapņemas veikt. Tiesībsargs norādīja, ka šāda norma ir absolūti diskriminējoša pret pārējo vecumu bērniem, viņaprāt šāda norma ir "absolūts brāķis". Viņaprāt tā ir "nejēdzīga norma" un spēcīgs signāls, runājot par deinstucionalizāciju, ka "mēs kāpjamies atpakaļ"

Viņaprāt, tas legalizēs bezatbildīgo pašvaldību un institūciju darbību, kas tagad tām ļaus ievietot valsts aprūpes centros bērnus.

Jansons piedalījies komisijā, kur piedalījās liels skaits nevalstisko organizāciju, bet "neviens arguments netika ņemts vērā". Norādīts, ka tas esot bijis kompromisa variants, Jansons gan nesaprata, kā tas var būt kompromiss, ja nav ņemts vērā izplatītākais viedoklis, kas esot argumenti pasniegts. Esot saņemti tikai komentāri - "pēc tam pielabosim". 

"Manuprāt, nejēdzīgais likumdošanas process ir jābeidz!" sacīja Tiesībsargs. 

Iepriekš deputātei Ingai Bitei (LRA) bija piedāvājums noteikt, ka bērnus 0-3 gadu vecumam vispār neievieto aprūpes namos, taču tas nav guvis atbalstus. 

Jansons norāda, ka vajadzēja pieņemt Bites piedāvājumu, nosakot kādu pārejas periodu, lai pašvaldībām būtu laiks ieviest sistēmu. Viņaprāt pat nav izveidota procedūra, kā grozījumus varētu pielietot.

Top komentāri

Birsts Man Gaužs
B
Vai mums te morāli bankrotējusi Saeima? vai valsts? vai pilsoņi? vai iedzīvotāji? vai bailīgi vergi?
Valsts neapdrošina audžuvecākus
V
Latvijas valsts neveic sociālās apdrošināšanas maksājumus ne par aizbildņiem, ne audžuvecākiem. Tā ir klaja ņirgāšanās gan par šie cilvēkiem, gan sistēmu kopumā, jo citiem valsts liek maksāt sociālo apdrošināšanu par katru atlīdzībā izmaksāto euro, bet valsts pati par aizbildņiem un audžuvecākiem izmaksāto atlīdzību nemaksā
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē