Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Točs: Ierindas biedrs

Latvijas politikā bez ierindas biedriem nevar. Uz politiskās skatuves ir parādījies jauns biedrs - Solvitas Āboltiņas par «ierindas biedru» kronētais Edgars Jaunups. Dēvēts arī par Vienotības kasieri - iespējams, tāpēc ka vadījis Vienotības priekšvēlēšanu kampaņu, iespējams, tāpēc ka ir jautājumi, uz kuriem nesteidz atbildēt Vienotības Ētikas komisija.

Pēc tam kad «ierindas biedra» nosaukumu sev piešķīra politikā ārkārtīgi ietekmīgais Tautas partijas dibinātājs Andris Šķēle, šo joku nebija mēģināts atkārtot. Versijai «par ierindas biedru Andri Šķēli» nenoticēja neviens. Apzīmējums «ierindas biedrs» ieguva to nozīmi, kas atbilda nevis izdomai, bet faktiskajai realitātei, - tā sāka dēvēt cilvēku, kurš, neieņemot formālus amatus, nosaka reālo politiku savā partijā.

Vispār grūti noticēt, ka politikā pieredzējušajai Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai apzīmējums «ierindas biedrs» Jaunupa virzienā pasprucis nejauši. Tomēr vēlme norobežoties ir saprotama. Informācijas telpā «ierindas biedra» Edgara Jaunupa vārds - bijis gan Jaunā laika (JL) dibinātājs, gan ilggadējs un pastāvīgs JL un Vienotības valdes loceklis, gan Saeimas deputāts, gan Rīgas mēra kandidāts un Vienotības priekšvēlēšanu kampaņas vadītājs - parādās pašu lielāko skandālu, krimināllietu un lobisma gadījumu kontekstā. Ne jau kāds nelabvēlis, bet, ja tā var izteikties, Google «apsūdz» Edgaru Jaunupu. Ziņu skaits publiskajā telpā ar šī politiķa uzvārdu dažādu aizdomīgu situāciju kontekstā tālu pārsniedz «aizdomu ēnas» kritiskās masas robežu.

Aģentūras LETA ziņu lente ir pilna ar jautājumiem bez atbildēm - ne tikai pārnestā, bet tiešā nozīmē. Kad bijušais Muitas pārvaldes priekšnieks Tālis Kravalis krimināllietas ietvaros min, ka bijušais Muitas kriminālpārvaldes priekšnieks Vladimirs Vaškevičs viņam draudējis nepakļaušanās gadījumā «izmantot kontaktus ar Jaunupu», kad tiek minētas KNAB ierakstītas sarunas ar Jaunupa piedalīšanos - neviens no Vienotības Ētikas komisijas locekļiem tomēr nav vēlējies atbildēt uz žurnālista jautājumu, vai Ētikas komisija skatīs «Jaunupa pārrunas». Ak, Edgars Jaunups? No comments, kā saka.

Jaunupa basketbola klubs VEF Rīga saņēmis 450 000 latu no valsts uzņēmuma Latvijas valsts meži, ko it kā paredzot kaut kāda dīvaina priekšvēlēšanu vienošanās. Klusums. Kāds politiski norauj stopkrānu simtiem miljonu vērtam ES līdzfinansētam vilcienu iepirkuma konkursam. Mistiskās sarunās ar ministru atkal figurē tieši Jaunupa vārds. Klusums. Krājbankas lieta - atkal nez kāpēc cilā Jaunupa vārdu. Bet klusums.

Tiešām, no comments, jo viņš ir biedrs partijā, kura morāles latiņu Latvijas politikā pacēla pat neticami augstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē