Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Upenieks: Faktiski tā ir slēptā cilvēku deportācija no atsevišķiem reģioniem

"Pašvaldības varbūt arī spēs nodrošināt nepieciešamās sociālās palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem, bet par kādu cenu tas tiks panākts un vai tas sekmēs pašvaldību turpmāko attīstību? No jau tā pieticīgajiem trūcīgāko pašvaldību līdzekļiem vēl vairāk nāksies samazināt finansējumu ielu remontiem, mācību iestāžu uzturēšanai un citām vajadzībām," uzskata Krāslavas novada mērs Gunārs Upenieks.

"Faktiski tā ir slēptā cilvēku deportācija no atsevišķiem reģioniem. Ja cilvēkam ir iespēja izvēlēties iet pa pilsētas ielām uz darbu zābakos vai kurpēs, kā jūs domājat, kādai izvēlei viņš dos priekšroku?" retoriski jautā Upenieks. "Būtu labi, ja tie Finanšu ministrijas darboņi, kas apgalvo, ka nav pamata bažām, ka pašvaldības nākamgad nespēs nodrošināt sociālos pabalstus nepietiekama finansējuma dēļ, pirms tam būtu pastrādājuši nabadzīgākajās pašvaldībās, diendienā saskaroties ar cilvēku problēmām."

Pašvaldību daļa valsts budžetā pēdējos gados procentuāli ir samazinājusies par labu valsts budžeta daļai. Šāda līdzekļu pārdale, pēc Krāslavas novada domes priekšsēdētāja domām, ir bijusi pilnīgi nepamatota, jo arī pašvaldības ir tā pati valsts, tikai savus līdzekļus tās bieži vien izlieto daudz racionālāk nekā centrālā vara. Sava daļa vainas šajā procesā ir jāuzņemas arī Latvijas Pašvaldību savienībai. Šis ir viens no iemesliem, kādēļ Krāslavas novada pašvaldība pagaidām neplāno atgriezties minētajā organizācijā.

Kā ziņots, no nākamā gada sociālās palīdzības pabalstus pilnībā finansēs no pašvaldības budžeta līdzekļiem, kā tas bija pirms sociālās drošības tīkla stratēģijas īstenošanas sākšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vajag mūsdienīgus uzņēmumus

Finanšu ministrija šonedēļ paziņoja, ka saskaņošanai tiek virzīti Mikrouzņēmumu nodokļa likuma grozījumi, kas paredz vienkāršot mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) režīmu. Šie grozījumi ir ietverti likumproj...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē