Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Ušakovs: Latvija ir pirmā valsts, kur valdības krīze var sākties puķu dobes dēļ

"Izskatās, ka Latvija ir kļuvusi par pirmo valsti Eiropas Savienībā, kur var sākties valdības koalīcijas krīze apčurātas puķu dobes dēļ," pirmdien intervijā LNT raidījumā 900 sekundes sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs).

Viņš ironizēja, ka ir skaidras Lemberga rūpes par katru savas pilsētas puķu dobi, taču nav saprotams, kādēļ "visi pārējie ņemas ap šo dobi". 

Taujāts, vai valdībai vajadzēja ignorēt, ka pašvaldības vadītājs NATO karavīrus nodēvē par okupantiem, Ušakovs teica, ka, ja valdība komentēs katru pašvaldības vadītāja izteikumu, tai nebūšot laika strādāt.

Pats Ušakovs ieplānojis tikties ar Ādažos esošajiem ASV karavīriem, lai stāstītu par Rīgas priekšrocībām. "150 cilvēki, algas viņiem ir labas, uzturēsies vismaz pusgadu, būs kaut kāds ekonomiskais pienesums." Savukārt kā būtiskāko ceļu Latvijas drošības stiprināšanai Rīgas mērs redz Zemessardzes attīstību. "Mums nav nepieciešamības pirkt tankus vai kādu citu bruņojumu, mums ir jādomā kādā veidā attīstīt Zemessardzi."

Vaicāts par situāciju Ukrainā un iespējām apturēt Krievijas prezidenta Vladimira Putina agresiju, Ušakovs uzsvēra, ka nevajadzētu nonākt līdz ekonomiskajām sankcijām, no kurām, pirmkārt, ciestu Latvija. 

"Kādā veidā var palīdzēt valstij, kur tūlīt sāksies pilsoņu karš? [..] Godīgi pateikšu, es nezinu. Kā es to varu zināt, kā cilvēki varēja zināt, ko darīt ar Dienvidslāviju, lai tur nebūtu karš? Nav patreiz receptes, kā rīkoties šajos laikos. Paralēli jādara viss, lai nebūtu pilsoņu karš Ukrainā, lai apturētu vardarbību, bet mums arī ir savas lokālās intereses, kas ir svarīgas Latvijas iedzīvotājiem," sacīja Rīgas mērs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē