Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ušakovs: Neizmantot iespēju pārdot Rīgas ūdens fasēto ūdeni būtu stulbi

Neizmantot iespēju pārdot pašvaldības ūdensapgādes uzņēmuma Rīgas ūdens fasēto ūdeni būtu stulbi, uzskata Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

"Kāpēc mums nenopelnīt [4,6 miljonus], ja mums neko nevajag, lai to izdarītu - tikai un vienīgi pakot ūdeni un pārdot? Mums viss ir, - vienreiz piedalījos ar mūsu speciālistiem Rīgas ūdens atklātajā degustācijā - glāzēs bez uzrakstiem bija saliets dažādu ražotāju ūdens, tajā skaitā Rīgas ūdens no krāna. Es nevarēju pateikt, kurš ir mūsējais, kurš ir labāks. Līdz ar to Rīgas ūdeni pēc kvalitātes, garšas un visiem parametriem var pārdot veiksmīgāk nekā jebkuru citu. Kāpēc mums to nedarīt?" sacīja Rīgas mērs.

Ušakovs noraida pārmetumus par konkurences kropļošanu. "Tas viennozīmīgi nozīmē konkurences pastiprināšanos šajā jomā, un es saprotu šo ražotāju uztraukumu, bet vajadzētu arī saprast Rīgas pūles. Būtu stulbi neizmantot tādu iespēju, jo mums infrastruktūra joprojām ir pietiekami bēdīgā situācijā. Jā, mums ir milzīgs līdzfinansējums no Eiropas, bet joprojām 10% no maģistrālajiem ūdensvadiem ir ielikti Ulmaņa laikos. Ja mēs, pārdodot šo ūdeni, dabūsim papildu ieņēmumus, varēsim novirzīt to naudu attīstībai, lai tas neietekmētu klientus," skaidroja Rīgas mērs.

Lai ūdeni varētu veiksmīgi pārdot, Rīgas ūdenim būtu nepieciešams nopirkt tikai fasēšanas iekārtas. Jau ziņots, ka meitasuzņēmuma Aqua Riga apgrozāmo līdzekļu nodrošināšanai pašvaldības Rīgas ūdens tā pamatkapitālā plāno ieguldīt 105 000 latu, kurus plānots atpelnīt aptuveni četros gados, savukārt fasētā ūdens ražošanai nepieciešamie pamatlīdzekļi un daļa no apgrozāmajiem līdzekļiem aptuveni 300 000 latu apjomā tiks finansēti no kredītiestādes aizdevuma līdzekļiem, kuru varētu atmaksāt četros gados.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē