Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vaidere pieļauj, ka Grieķiju uz laiku varētu izslēgt no Šengenas zonas

"Grieķija kārtējo reizi pierādījusi, ka nespēj pildīt savus Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts pienākumus, šoreiz - nekontrolējot migrācijas plūsmu no Turcijas," paudusi Eiropas Parlamenta Budžeta komitejas deputāte Inese Vaidere (Vienotība).Jāatgādina, ka Eiropas Komisija Grieķijai šonedēļ pārmeta nevērīgu izturēšanos pret Eiropas Savienības ārējo robežu kontroli.

EK konstatējusi, ka Grieķijā nenotiek efektīva nelegālo migrantu identifikācija un reģistrācija, pirkstu nospiedumi netiek sistemātiski ievadīti sistēmā un netiek sistemātiski pārbaudīts ceļošanas dokumentu autentiskums vai to dati būtiskās drošības datubāzēs. "Kamēr Grieķija nesāk nopietni apsargāt savas ārējās robežas, Šengenas robežas pagaidu pārvietošana, no tās uz laiku izslēdzot Grieķiju, var izrādīties nepieciešama," uzskata Vaidere. Deputāte atgādina, ka 2016.gada ES budžetā izdevās panākt papildus līdzekļu piešķiršanu, lai tieši palīdzētu Grieķijai un Itālijai apsargāt robežas, kā arī operatīvi reģistrēt migrantus. Deputāte ir pārliecināta - lai šajā Eiropai sarežģītajā posmā ES un Šengena tiktu saglabāta, ārējās robežas ir stingri jākontrolē, dalībvalstīm ieguldot vairāk pūļu arī kopīgā to apsardzē gan finansiāli, gan fiziski.   Grieķijas iestādēm nepilnības robežkontrolē steidzami jānovērš, pretējā gadījumā Eiropas Komisija varētu atļaut dalībvalstīm pagarināt robežkontroli Šengenas zonā līdz diviem gadiem pašreizējo sešu mēnešu vietā, savukārt dažu valstu vadītāji pat ierosina uz laiku izslēgt Grieķiju no Šengenas zonas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē