Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Valsts prezidents ikvienam vēl atrast veidu, kā ieguldīt zināšanas Latvijas labā

"Šajā vēsturiskajā dienā novēlu ikvienam no mums atrast veidu, kā ieguldīt savas zināšanas, pieredzi un spēku Latvijas labā, lai izveidotu tādu valsti, kura tās iedzīvotājiem ir droša un labklājīga," Valsts prezidents Andris Bērziņš sacīja, sveicot valsts iedzīvotājus Latvijas neatkarības de facto atjaunošanas gadadienā.

"1991.gada 21.augustā Latvijas Republikas Augstākā padome pieņēma konstitucionālo likumu Par Latvijas Republikas valstisko statusu. Minētā likuma nozīme nav pārvērtējama, jo tas noteica, ka Latvijas Republika de facto bija atjaunojusi neatkarību. Turklāt bija iezīmēta ļoti skaidra Latvijas izšķiršanās par piederību demokrātisku valstu saimei un nolemts, ka Latvijas valstisko statusu nosaka 1922.gada 15.februāra Satversme," sacīja prezidents.

"Jāatceras, ka Latvijas neatkarības pilnīga atjaunošana noritēja sarežģītā laikā, kad Padomju Savienībā notika valsts apvērsuma mēģinājums un neviens nezināja, kā notikumi risināsies tālāk. Tādēļ deputāti, kuri balsoja "par" šī likuma pieņemšanu, demonstrēja ne tikai lojalitāti mūsu valstij, bet arī personīgu drosmi un spēju uzņemties atbildību. Tieši to pašu var attiecināt uz ikvienu iedzīvotāju, kuri izšķirošajās 1991.gada augusta dienās nepakļāvās padomju režīma provokācijām," atminējās A.Bērziņš.

"Neskatoties uz to, ka šobrīd mūsu valsts drošība ir nostiprināta starptautisko organizāciju ietvaros, šādi vēsturiski pavērsieni valsts dzīvē ir jāatceras un to nozīme ir jāskaidro arī nākamajām paaudzēm. Šodien it īpaši nepieciešams apzināties, ka Latvijas veiksmīgai attīstībai svarīgs katra iedzīvotāja sniegtais ieguldījums mūsu valsts izaugsmē," atzīmēja prezidents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība – aktualitāte Eiropā

Aizvadītajā nedēļā Strasbūrā noritēja Eiropas Parlamenta (EP) pirmā šī rudens sesija, un līdz ar to darbu ar pilnu jaudu ir sācis jūnijā ievēlētais EP sastāvs.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē