Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

VARAM: Šādā veidā pašvaldības tiks padarītas atbildīgākas un efektīvākas

Viens no apzinātajiem pasākumiem, kā padarīt pašvaldības atbildīgākas, efektīvākas un rīcībspējīgākas, ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) rosinājums pārskatīt pašvaldību deputātu skaitu, portālam Diena.lv skaidroja VARAM preses sekretāre Kristīne Barševska.

VARAM šobrīd aktīvi strādā, lai uzlabotu pašvaldību pārvaldību Latvijā, uzsvēra K. Barševska. Līdz ar to pašvaldības deputātu skaita samazinājums ir jāskata kopsakarībās ar citām VARAM iniciatīvām pašvaldību pārvaldības uzlabošanai – gan lēmējvaras un izpildvaras nodalīšanu pašvaldībās, gan pašvaldību kapitālsabiedrību darbības izvērtējumu un priekšlikumu sagatavošanu to pārraudzības uzlabošanai.

Pēc 2009. gada vietējo pašvaldību vēlēšanām Latvijā tika izveidotas novadu un republikas pilsētu domes, kurās, lai nodrošinātu efektīvu darbību tika palielināts ievēlējamo deputātu skaits uz bijušo pagastu pašvaldību teritoriju rēķina. Spēkā esošais deputātu skaita regulējums bija plānots pārejas periodam no pagastu un rajonu iedalījuma uz novadiem.

VARAM uzskata, ka Latvijā ar novadu reformas īstenošanu saistītie jautājumi pašvaldībās pamatā ir atrisināti un vietējā pārvalde ir nostabilizējusies. Līdz ar to pārejas periodam attiecībā par deputātu skaitu ir jābeidzas, atgriežoties pie deputātu skaita, kāds tas bija noteikts pirms reformas.

Diskusiju laikā ar sociālajiem partneriem VARAM ir pārliecinājusies par vienotu izpratni un nepieciešamību uzlabot pašvaldību pārvaldību Latvijā, norādīja ministrijas pārstāve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...

Teherānas mērenība

Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 79. sesijā plašu ievērību piesaistīja Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna uzruna, kuras laikā izskanēja mājieni, ka Teherāna būtu gatava atkal no...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē