Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Vējonis ANO: Pasaules valstīm solidāri jāizturas pret bēgļu krīzi

Pasaules valstīm pret bēgļu krīzi ir jāizturas solidāri, - tā ir ne tikai Eiropas, bet arī globāla atbildība, kam jāmeklē ilgtermiņa risinājumi, šodien uzrunā ANO samita Lielā bēgļu un migrantu pārvietošanās atklāšanā uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents norādīja, ka nepieciešams stiprināt valstu, kas atrodas tuvu migrācijas avotiem, spēju uzņemt vairāk bēgļu, sniedzot tām visu nepieciešamo palīdzību, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Uzrunā Vējonis uzsvēra Latvijas kā daļas no starptautiskās sabiedrības ieguldījumu krīzes cēloņu novēršanā. Latvija ir atbalstījusi un turpinās atbalstīt centienus stiprināt ANO bēgļu jautājumu reaģēšanas sistēmu, norādīja Latvijas augstākā amatpersona.

Tāpat Latvija sadarbojas ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, lai attīstītu un ieviestu kopīgu ES politiku pārmitināšanai un humānai uzņemšanai.

"Globālā migrācijas un bēgļu krīze sasniegusi nepieredzētu līmeni un turpina augt. Problēmas mērogs rada lielas bažas starptautiskajā sabiedrībā. Šī bezprecedenta izaicinājuma risināšana ir milzīgs uzdevums, jo tā izpausmes vērojamas visā pasaulē," uzsvēra Valsts prezidents.

Vējonis no 18. līdz 25.septembrim devies darba vizītē uz ASV, kur piedalās ANO Ģenerālās asamblejas 71.sesijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik klusai jābūt Vecrīgai?

Vasarā līdz ar āra kafejnīcu darbību un brīvdabas pasākumu norisi aktualizējas jautājums par to, kā sabalansēt izklaides biznesa un iedzīvotāju intereses, vienlaikus arī veicinot tūristu piesaisti.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē